Dinamo ispustio prednost, Milić na debiju u Evropi srušio Arsenal, srpski Ajntraht ima sjajan rezultat!
Nemanja Milić proslavlja gol Bate Borisova, Foto: EPA

liga evrope, 1/16 finala

Dinamo ispustio prednost, Milić na debiju u Evropi srušio Arsenal, srpski Ajntraht ima sjajan rezultat!

Golova nije bilo na utakmicama Krasnodar - Leverkuzen i Slavija - Genk. U timu Krasnodara bio je Uroš Spajić

Objavljeno:

Odigrane su prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope.

Najveće iznenađenje dogodilo je u Borisovu, gde je višestruki uzastopni šampion Belorusije BATE pobedio engleski Arsenal. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, ali nisu iskoristili terensku dominaciju, pa su kažnjeni u 45. minutu. Staševič je izveo prekid, a Dragun odlično skočio i savladao Čeha. Od Srba, na terenu nisu bile samo sudije, već su u domaćem timu u startnoj postavi bili Filipović i Milić, koga je u drugom delu zamenio Dubajić.

foto: EPA

Benfika je napravila ogoman korak ka osmini finala, pošto je slavila u Istanbulu protiv Galatasaraja. Gosti su poveli iz penala, koji je realizovao Salvio, da bi domaći preko napadača iz Konga Luindame poravnali u 54. minutu. Ipak, Haris Seferović je doneo pobedu Portugalcima, deset minuta docnije. U timu Benfike nije bilo Srba, Živković je bio na klupi, a Fejse nije bilo u protokolu.

foto: EPA

Jedan gol bio je dovoljan Sevilji, petostrukom osvajaču ovog takmičenja, da pobedi u Rimu. Lacio je bio oslabljen, bez Ćira Imobilea i Sergeja Milinkovića-Savića, koji su meč propustili zbog povreda. Strelac odluke bio je Ben Jeder u 22. minutu, koji je na dodavanje Sarabije savladao Strakošu.

foto: EPA

Inter je u Beču, slavio protiv Rapida, a jedini gol je postignut sa bele tačke preko Lautara Martineza. Domaćima je poništen jedan gol, a imali su i priliku u 66. minutu da izbegnu poraz, ali je Knasmilnerov pokušaj zaustavio Handanović.

Golova nije bilo na utakmicama Krasnodar - Leverkuzen i Slavija - Genk. U timu Krasnodara bio je Uroš Spajić.

Dani Olmo
Dani Olmo foto: AP

Dinamo Zagreb ima dobar rezultat pred revanš pošto je poražen u Plzenju 2:1, iako su imali prednost na poluvremenu.

Vodeći gol postigao je Dani Olmo u 41. minutu meča, izjednačio je Pernica u 53. minutu, da bi isti igrač u 82. minutu meča doneo minimalnu pobedu pred revanš u Hrvatskoj.

Napoli je u Cirihu ostvario pobedu od 3:1 i tako stekao lep kapital pred revanš u Napulju.

foto: Reuters

"Srpski Frankfurt" je odigrao 2:2 u Donjecku protiv Šahtjora, a drugi gol na meču postigao je Filip Kostić na asistenciju Luke Jovića. Sva tri reprezentativca Srbije su nastupala u ovom meču i mogu da budu zadovoljni pred revanš koji je za sedam dana.

Čelsi je takođe bio uspešan u Malmeu protiv istoimene ekipe rezultatom 2:1. Golove su postigli Barkli i Žiru, dok je strelac za domaći tim bio Kristijansen u finišu meča.

Rezultati:

BATE – Arsenal 1:0 Galatasaraj – Benfika 1:2 Krasnodar – Leverkuzen 0:0 Lacio – Sevilja 0:1 Olimpijakos – Dinamo Kijev 2:2 Rapid – Inter 0:1 Ren – Betis 3:3 Slavija – Genk 0:0 Seltik – Valensija 0:2 Klub Briž – Salcburg 2:1 Malme – Čelsi 1:2 Plzen – Dinamo Zagreb 2:1 Šahtjor – Ajntraht Frankfurt 2:2 Sporting – Viljareal 0:1 Cirih - Napoli 1:3

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.