PREMINUO ČUVENI TRENER: Bekam, Gigs, Skols i Nevil ostali bez svog učitelja!
Foto: Printskrin: Youtube

napustio nas je u 82. godini

PREMINUO ČUVENI TRENER: Bekam, Gigs, Skols i Nevil ostali bez svog učitelja!

Uvek je gledao i uvek je bio sa nama, svaki put kada smo igrali. Još mogu da čujem kako mi govori - nema više holivudskih dodavanja - napisao je bivši kapiten Crvenih đavola

Objavljeno: 20:03h

Bivši trener omladinskog tima Mančester junajteda Erik Harison, koji je napravio čuvenu "Klasu '92" iz koje su izašli Dejvid Bekam, Rajan Gigs i ostali, umro je u 81. godini.

U saopštenju Mančester junajteda navodi se da je Harison umro u sredu. Nije naveden uzrok smrti, a Harisonu je pre četiri godine dijagnostikovana demencija.

"Svi u Mančester junajtedu izražavaju duboko saučešće Erikovoj porodici i prijateljima u ovom tužnom i teškom trenutku", naveo je Junajted. Harison je osnovao i školovao čuvenu generaciju "Klasa '92", u kojoj su osim Bekama i Gigsa igrali Pol Skols, braća Filip i Gari Nevil, Niki Bat. Članovi te generacije bili su kičma ekipe Mančester junajteda koja je dve decenije dominirala Premijer ligom pod vođstvom trenera Aleksa Fergusona.

Ferguson je rekao da je Harisonov doprinos fudbalu, a ne samo klubu, nemerljiv.

"Kada sam došao došao u klub, imao sam dovoljno sreće da Erik bude tu, na čelu omladinskog tima i mogao sam da vidim kako radi, ne samo sa Klasom '92, već sa svim mladim igračima. Izgradio je karakter i odlučnost u tim mladim igračima i pripremio ih za budućnost. Bio je učitelj, ovim igračima je dao put, izbor, a to je radio samo kroz svoj naporan rad i žrtvu", rekao je Ferguson. Harison je 1981. godine počeo da radi u omladinskom timu Junajteda. Povukao se 1998. godine, pre nego što su njegovi učenici 1999. godine osvojili Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

"Uvek je gledao i uvek je bio sa nama, svaki put kada smo igrali. Još mogu da čujem kako mi govori - nema više holivudskih dodavanja. Još mogu da ga vidim kako nas gleda dok treniramo ili sa ponosnim osmehom ili glasnim udarcem pesnice o prozor znajući da će svakog trenutka sići i najverovatnije me savetovati na najljubazniji način da prestanem sa takvim pasovima", naveo je Bekam.

"Najvažnije od svega je što nas je naučio da razumemo kako da radimo i poštujemo jedni druge i to ne samo na terenu. Nećemo zaboraviti životne lekcije kojima nas je naučio", dodao je bivši kapiten Junajteda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.