LOAD GAME: Milojević nastavlja svoj 'sejv' i šalje ekipu na zagrevanje za Ligu šampiona!
Nastavlja se Zvezdina trka za Ligu šampiona, Foto: Starsport©

nastavak šampionata

LOAD GAME: Milojević nastavlja svoj 'sejv' i šalje ekipu na zagrevanje za Ligu šampiona!

Večiti derbi je već na programu 2. ili 3. marta, a domaćin je upravo aktuelni šampiona

Objavljeno:
Nikola Husein

Zvezdino proleće - krilatica kojom se navijači srpskog šampiona vode svakim početkom drugog dela sezone.

Ekipa Vladana Milojevića u subotu od 16 časova dočekuje u derbiju kola tim sa Karađorđa - fudbalere Vojvodine.

Utakmica koja će bez sumnje privući veliki broj navijača na naš najveći stadion, biće i prilika da se publici predstave nova pojačanja tima iz Ljutice Bogdana. Milunović, Vukanović, Jirka i Ivanić i novi desni bek, Milan Gajić, će biti na raspolaganju treneru Milojeviću, dok je vezista koji je stigao iz Kruševca, mladi Miloš Vulić povređen i po svemu sudeći će morati da ide na operaciju i tako propusti prolećni deo Superlige.

Goran Čaušić i Erik Jirka na prozivci
Goran Čaušić i Erik Jirka na prozivci foto: Starsport©

Pristalice novosadskih crveno-belih nisu zaboravili izjavu Mirka Ivanića od pre tri godine kada je poručio da ne planira da pojačava večite rivale iz Beograda i umirio ih rečima da ne brinu jer za njega samo Vojvodina postoji.

Ipak, njegov prelazak u Crvenu zvezdu je konačno ostvaren i uz nadoknadu BATE Borisovu od 1.300.000 evra je i zadužio broj 8 - nasledivši ga od još jednog "Lale" koji je otišao put Grčke na pozajmicu, Dejana Melega. Sa jedne strane aplauzi, a sa druge zvižduci i verovatno neki uvredljiv transparent, to je epilog u slučaju "Ivanić" koji je unapred poznat.

Novo pojačanje, Mirko Ivanić
Novo pojačanje, Mirko Ivanić foto: Starsport©

Ne treba staviti u drugi plan Milunovića i Jirku koji su partijama na pripremama prikazali sjajne partije i pokazali da nisu slučajno potpisali za Zvezdu, a upravo je Milunović na neki način nadomestio odlazak Degeneka u Saudijsku Arabiju, dok je Milan Gajić doveden iz francuskog Bordoa kako bi se izborio za minutažu sa Filipom Stojkovićem i bio savršeno rešenje u slučaju letnjeg odlaska popularnog Žuleta.

Nemanja Milunović je stigao iz BATE Borisova
Nemanja Milunović je stigao iz BATE Borisova foto: crvenazvezdafk.com

Što se tiče odlazaka, klub su osim već pomenutih Melega i Degeneka napustili još i Nemanja Milić (BATE Borisov), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Nenad Krstičić (AEK), Nikola Stojiljković (Majorka), dok su Ze Markos i Aleksa Terzić poslati na pozajmice u Grbalj, odnosno Grafičar.

Crveno-beli su na pripremama u Turskoj odigrali pet mečeva i svih pet završili trijumfom: Nordhauzen (2:0), Austrija Beč (3:0), Ludogorec (3:1), Rabotnički (2:1) i u generalnoj probi savladali su Maribor sa 1:0.

Interesantan podatak je da nijedan fudbaler nije uspeo da pogodi mrežu više od tri puta na pripremnim mečevima, a nekoliko igrača pogađalo je dva puta u metu - Ben, Hajdin, Milunović, Pavkov, Babić, Vukanović i Ebisilio, dok su jednom bili strelci još i Boaći, Marin, Jovičić, Kafu i Joveljić.

Početak prolećnog dela u šampionatu za ekipu sa Marakane je u proteklih pet godina bio izuzetno uspešan, padali su redom Javor (3:0), Novi Pazar (2:0), Mladost (2:1), pa je 2015. godine usledio remi u Nišu protiv Radničkog (0:0), da bi godinu dana ranije ponovo Javor bio poražen na Marakani, ovoga puta (2:1).

Titule su u tri od poslednjih pet navrata završavale u vitrini stadiona prve Zvezdine zvezde (2014, 2016, 2018), a kako je prednost na tabeli ubedljivo na strani crveno-belih vrlo je verovatno da će se pehar i krajem maja ponovo uručivati na istom mestu kao i pre godinu dana.

Podsetimo, Večiti derbi je već na programu 2. ili 3. marta, a domaćin je upravo aktuelni šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.