REAL SUROVO KAZNIO AJAKS ZA PROMAŠAJE: Kopljanicima poništen gol zbog Tadića! Totenhem razbio Borusiju za 45 minuta
Dušan Tadić i Marko Asensio, Foto: Profimedia/AP

Liga šampiona, 1/8 finala

REAL SUROVO KAZNIO AJAKS ZA PROMAŠAJE: Kopljanicima poništen gol zbog Tadića! Totenhem razbio Borusiju za 45 minuta

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 23:19h

Real Madrid i Totenhem su jednom nogom u četvrtfinalu Lige šampiona!

Aktuelni prvak Evrope je uspeo da u finišu meča stigne do pobede nad Ajaksom u Amsterdamu 2:1 i tu će prednost braniti na svom terenu u revanšu.

Sa druge strane "pevci" su u drugom poluvremenu razbili Borusiju 3:0, koja se dobro držala, a onda je popustila u poslednjih desetak minuta i biće joj jako teško da nadoknadi tri gola na svom terenu.

Žaliće u Ajaksu posle ove utakmice i imaće za čime. Bili su bolji tokom većeg dela meča, stvorili su više šansi, ali su kažnjeni za to što ih nisu iskoristili.

A na sve to još im je i poništen pogodak u 37. minutu zbog navodne ofsajd pozicije Tadića prilikom šuta glavom Taljafika, ali je pitanje koliko je zaista Srbin uticao na igru u tom trenutku. Međutim, posle konsultacija sa VAR-om doneta je istorijska odluka da se prvi put zbog tehnologije promeni prvobitna odluka sudije.

I onda u 60. minutu Karim Benzema posle sjajnog prodora brzonogog Vinisijusa donosi prednost, ali to poravnava Zijeh u 75. minutu.

I tada Solari radi ono što su radili i njegovi prethodnici, ubacuje na teren zlatnog džokera Marka Asensija, a ovaj je kao i mnogo puta do sada u 87. minutu na pravom mestu i postiže gol za pobedu.

U Londonu posle prvih 45 minuta bilo je 0:0 uz nekoliko solidnih šansi koje su viđene na obe strane. I Totenhem i Borusija su igrali brz svojih udarnih igala, "pevcima" su nedostajali Kejn i Dele Ali, a "milionerima" Rojs i Alkaser i to se videlo u prvom poluvremenu.

Ipak, u drugoj polovini utakmice gosti koriste prednost domaćeg terena, kreću mnogo angažovanije i agresivnije u napade i to im se isplatilo već u 47. minutu kada je Vertongen uputio centaršut, Zagadu je bio kratak, a lopta je pala tačno na nogu Sonu za 1:0.

I držala se i nakon toga Borusija dobro, pogotovo što takav rezultat nije bio nenadoknadiv u revanšu, ali onda potpuno pomračenje svesti gostujućih igrača u poslednjih 10 minuta, a to oberučke prihvataju igrač utakmice Vertongen i rezervista Ljorente i donose londonskom timu pobedu koja ih skoro pa vodi u četvrtfinale.

Parovi 1/8 finala Lige šampiona:

Mančester Junajted - Pari Sen Žermen 0:2 Roma - Porto 2:1

Sreda

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (Son 47, Vertongen 83, Ljorente 87) Ajaks - Real Madrid 1:2 (Zijeh 75 - Benzema 60, Asensio 87)

19.02

Lion - Barselona 21 Liverpul - Bajern 21

20.02

Atletiko Madrid - juventus 21 Šalke - Mančester Siti 21

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

93. minut - Kakva šansa za Dolberga! Bio je u oči sa Kurtoom, loše je zahvatio loptu i Kurtoa je odbranio jednom rukom, te tako Ajaks ostaje bez izjednačenja.

87. minut - GOOOL! Real ponovo vodi i verovatno stiže do pobede i koraka bliće ka četvrtfinalu Lige šampiona! Zlatni dečko Marko Asensio postiže pogodak nakon što je ušao u igru.

86. minut - GOOOL! Fernando Ljorenteeee! Totenhem možda stavlja i tačku na ceo dvomeč sa Borusijom! "Pevci" vode 3:0!

83. minut - GOOOL! Totenhem rešava pita je pobednika u Londonu! Sjajni Vertongen je posle asistencije kod prvog pogotka sada i sam zatresao mrežu!

75. minut - GOOOL! Ajaks je izjednačio! Tražio je i pokušavao tokom čitavog meča Zijeh da postigne pogodak, ulazio u šanse i propuštao ih, ali je onda dobio idealnu loptu od Nerensa i postigao gol.

60.minut - GOOOL! Tako to biva obično u fudbalu! Kada vi ne iskoristite šanse i posed lopte, bivate kažnjeni od strane šampiona Evrope! Karim Benzema postiže vodeći pogodak.

52. minut - Uh kakav kontranapad i kakva šansa za "kopljanike"! Tadić se sjajno sklonio pošto je bio u ofsajdu, Zijeh je istrčao i uleteo u šesnaesterac Reala, ali je previše otišao u stranu i šutirao je direktno u Kurtou.

50. minut - Sjajna šansa za Madriđane odmah na startu drugog poluvremena! Modrić je proigrao Benzemu koji tuče iz prve, ali uz dosta muke Onana zaustavlja njegov udarac.

47. minut - GOOOL! Pao je pogodak čim je počelo drugo poluvreme u Londonu. Sjajan centaršut Vertongena i Son postiže vodeći pogodak za Totenhem.

45. minut - Završena su prva poluvremena i u Londonu i u Amsterdamu. Na obe utakmice na kraju nema golova.

Šene je pokušao u poslednjem minutu iz slobodnog udarca iskosa, ali je to odbranio Kurtoa.

39. minut - PONIŠTEN GOL AJAKSU! Sudija Damir Skomina je posle konsultacija sa sudijom u sobi za VAR tehnologiju pregledao snimak i utvrdio da je Tadić bio u ofsajdu i uticao na igru u trenutku kada je Taljafiko šutirao na gol

37. minut - Zatresla se mreža Kurtoe! Eksplodirala je "Amsterdam arena". Šene je šutirao, Kurtoa je loše reagovao i odbio samo loptu direktno na glavu Taljafiku a ovaj pogađa mrežu za opšte oduševljenje! Ipak, će biti konsultovan VAR jer je sumnjiva pozicija Dušana Tadića prilikom udarca Taljafika.

36. minut - Nova vrhunska prilika za Ajaks, ovog puta ju je propustio Zijeh. Imao je 1 na 1 sa Kurtoom, ali je loše šutirao.

26. minut - Uh kakva šansa! Dušan Tadić pogađa stativu. Odlično je pobegao Ramosu i u padu šutirao, Kurtoa je već bio savladan, ali je lopta pogodila okvir gola.

20. minut - Zapretila je Borusija u Londonu. Udarac iz daljine, ali je Ljoris na pravom mestu i lako je ukrotio tu loptu.

14. minut - Uzvraća Real na drugoj strani preko Vinisijusa koji je pokazao brzinske sposobnosti, a onda je uputio sjajan udarac koji je Onana krajnjim naporom izbacio u korner.

9. minut - Prva velika prilika na "Amsterdam areni". Tadić je prevario Serhija Ramosa i onda prosledio loptu do Mazrauija, ali ovaj šutira pored gola sa nekih 12 metara iskosa.

21.00 - Počele su utakmice u Londonu i Amsterdamu.

20.30 - Poznati su i sastavi timova za večerašnje duele.

TOTENHEM: Ljoris, Aldervejreld, Sančez, Fojt, Orije, Vinks, Sisoko, Vertongen, Eriksen, Lukaš Moura, Son. BORUSIJA: Burki, Hakimi, Toprak, Zagadu, Dijalo, Dilejni, Vitsel, Daud, Sančo, Gece, Pulišić.

AJAKS: Onana - Mazrui, De Liht, Blind, Taljafiko, Šene, Van Bek, De Jong, Zijeh, Tadić, Neres. REAL MADRID: Kurtoa, Karvahal, Ramos, Načo, Regilon, Modrić, Kazemiro, Kros, Bejl, Benzema, Vinisijus.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.