ZVEZDA IZABRANA MEĐU MITSKE TIMOVE KOJI SU MENJALI ISTORIJU FUDBALA: Neviđeno priznanje za srpski klub!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: EPA/Koca Sulejmanovic

ČAST

ZVEZDA IZABRANA MEĐU MITSKE TIMOVE KOJI SU MENJALI ISTORIJU FUDBALA: Neviđeno priznanje za srpski klub!

Lista je napravljena na osnovu istorije, uticaja igrača i ekipa na promenu fudbalskih tokova

Objavljeno:

"Frans fudbal" napravio je listu od 30 najvećih klubova na planeti, a posebno je kreirana i lista od 20 ekipa koje su obeležile istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu.

Na prvom mestu najvećih svetskih klubova nalazi se Real Madrid, a Kraljeve slede Barselona, Mančester junajted, Bajern i Liverpul. Pomalo je čudna odluka da na sedmoj poziciji bude PSŽ koji nikada nije osvojio Ligu šampiona dok je sedmostruki prvak Evrope Milan tek 11.

Kriterijumi kojima su se novinari uglednog lista rukovodili prilikom sastavljanja liste su broj igrača koji su osvojili Mundijal, kontinentalne titule, prodati dresovi, rekordni transferi, pratioci na društvenim mrežama, mitski status.

Kada je mitski status u pitanju mnogo je zanimljvih imena. Lista je napravljena na osnovu istorije, uticaja igrača i ekipa na promenu fudbalskih tokova. Lider ove liste je Ajaks zbog igračkih i trenerskih legendi, jer nijedan klub tokom 1970-ih nije doneo toliko promena i uticaja na shvatanja fudbala.

Posle holandskog tima slede Real, Liverpul, Mančester junajted, Boka, Barselona, Santos, Benfika i Juventus, dok se Crvena zvezda našla na 20. poziciji, deleći mesto sa Sent Etjenom.

BONUS VIDEO.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.