KAKVA VEST ZA DELIJE: Crvena zvezda pravi i futsal klub!
FK Crvena zvezda i KMF Srpska - partnerstvo, Foto: Printscreen/Instagram

TO SE ČEKALO!!!

KAKVA VEST ZA DELIJE: Crvena zvezda pravi i futsal klub!

Šta ovo konkretno znači kako za beogradskog prvoligaša i crveno belu familiju tako i za futsal u Srbiji?

Objavljeno: 11:17h

Kao grom iz vedra neba futsal javnost u Srbiji pogodila je vest – KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu, piše Futsalbalkan.com.

- KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu. Obaveštavamo sve prijatelje i navijače KMF Srpska da smo postigli dogovor o strateškom partnerstvu, koja podrazumeva nesebičnu pomoć i saradnju našem KMF u toku takmičenja u prolećnom delu prvenstva, kako bismo realizovali sve planirane aktivosti. Po završetku takmičarske sezone prelazimo na sledeću fazu realizacije strateškog partnerstva. KMF Srpska se ovim putem iskreno zahvaljuje Upravama SD Crvena zvezda i FK Crvena zvezda na ukazanom poverenju i podršci našem klubu u predstojećem periodu. U punom obimu strateško partnerstvo će početi da se realizuje od naredne takmičarske sezone - stoji na Instagramu ovog KMF.

Šta ovo konkretno znači kako za beogradskog prvoligaša i crveno belu familiju tako i za futsal u Srbiji? Ljudi iz upravnog odbora KMF Srpska poslali su i zvanično saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

- Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je došlo do dogovaranja strateškog partnerstva izeđu FK Crvena zvezda i KMF Srpska. Duži vremenski period postoji odlična saradnja kako sa ljudima koji se nalaze u Upravnom odboru i FK Crvena zvezda i SD Crvena zvezda tako i sa navijačima FK Crvena zvezda. Fudbalski klub i Sportsko društvo Crvena zvezda mnogo puta su nam izašli u susret i pomagali nam u funkcionisanju našeg KMF. Sarađujući odgovorni iz Crvene zvezde su prepoznali dobru organizaciju, marljiv rad, požrtvovanost i posvećenost futsalu i sportu i podizanje saradnje na najviši nivo je samo logičan nastavak.

Delije
Delije foto: Starsport©

Za nas ovaj dogovor predstavlja ogrman uspeh i nagrada za naš dosadašnji rad. Ne sumnjamo da ćemo sada postati jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji poput Ekonomca iz Kragujevca koji je zasigurno na nivou najbolje organizovanih evropskih ekipa. Ovo će nam samo dati vetar u leđa da još marljivije i predanije radimo i da stanemo rame uz rame sa najboljim evropskim futsal klubovima.

Takođe, ulazak FK Crvena zvezda u sferu futsala predstavlja fenomenalnu stvar i za srpski i za evropski futsal. Sigurno će pojavljivanje Crvene zvezde predstavljati magnet kako za nove igrače tako i za navijače koji će početi u većem broju da prate futsal utakmice. Futsal u Srbiji će zasigurno dobiti jedan novi zamajac i na nama je da to iskoristimo i podignemo i ligu i igrače na veći nivo od kojih će i reprezentacija da ima koristi u budućnosti.

Veoma bitna stavka strateškog partnerstva predstavlja i osnivanje mlađih kategorija. Veliki problem u Srbiji predstavlja što mali broj klubova koji imaju mlađe kategorije i u tom slučaju su klubovi prinuđeni da stvaraju futsal igrače kada su oni već u zrelim godinama što je za ozbiljan futsal na nivou Evrope i sveta dosta kasno. Kako mi kao klub težimo da stanemo rame uz rame sa evropskim klubovima ozbiljno ćemo se baviti radom sa najmlađima i stvaranjem futsal igrača od najmlađih kategorija. Ovim ćemo obezbediti priliv kvalitetnih već obučenih igrača u seniorski futsal. Takođe značajno je da se mladi usmere na pravi put i uče pravim životnim vrednostima, da se bave sportom i sklone sa ulice.

Po završetku tekuće takmičarske sezone definisaće se ciljevi kluba, razmotriće se modaliteti za realizaciju zacrtanih ciljeva. Takođe, definisaće se i ciljevi seniorskog tima u narednoj takmičarskoj sezoni. Obzirom da klub veličine i renomea Crvene zvezde uvek teži najveći dometima, naš cilj u narednom periodu biće osvajanje titule prvaka Srbije i plasman u Futsal ligu šampiona.

Uprava KMF Srpska želi ovim putem da se iskreni zahvali upravama SD Crvena zvezda i FK Crvena zvezda na podršci našem klubu u dosadašnjem radu a na nama je da ne izneverimo ukazano poverenje u predstojećem periodu - stoji u saopštenju.

Ovo je, bez sumnje, početak nečeg velikog, kako za srpski tako i za evropski i svetski futsal jer je Crvena zvezda veliko ime! KMF Srpska nije igrala svoj meč 12. kola Prve futsal lige Srbije protiv niške Kalče jer je on na zahtev Nišlija odložen, a u subotu 16. februara Srpska će pred svojim navijačima odigrati jedan od derbija 13. kola protiv Novog Pazara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Futsalbalkan.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.