REČI KOJE ĆE IZAZVATI MNOGO POLEMIKE: Uroš Račić je kompletniji igrač nego što je bio Slaviša Jokanović!
Foto: Saša Pavlić Koky

zanimljiva izjava

REČI KOJE ĆE IZAZVATI MNOGO POLEMIKE: Uroš Račić je kompletniji igrač nego što je bio Slaviša Jokanović!

Šta vi mislite o ovome?

Objavljeno: 20:14h

Uroš Račić nije imao adekvatnu priliku u Valensiji, pa je morao da krene put Tenerifea, gde kao pozajmljen igrač Slepih miševa igra veoma dobro.

Trener Tenerifea Hose Luis Oltra je oduševljen igrama nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Račić je na debiju odigrao je sjajno i oduševio sve.

- Uroš je bio igrač utakmice, zamolio me je da ga zamenim na kraju jer je bio iscrpljen, iako sam želeo da ga ostavim na terenu. U ostalim mečevima je bio odličan, poseduje kvalitet za Valensiju, a mi smo dobili igrača koji je doneo veliku korist celom timu - kazao je Oltra.

Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanovićfoto: EPA/Peter Powell

Španska štampa je Račića uporedila sa Slavišom Jokanovićem, a trener Tenerifea istakao je da Uroš kompletniji igrač od legende srpskog fudbala.

- Jokanović je imao neverovanu karijeru, koja ga je odvela u Čelsi, nadam se da Račić može da uradi istu stvar. Jokanović je kao igrač bio više pozicioniran, u tehničkom smislu je bio superioran. Račić je pokretljiviji i hitriji, mislim da je kompletniji, ali u ovom trenutku su preuveličavanja često moguća. Račić pokriva veliki prostor, ono što danas nazivamo "box to box" vezistima. Dobro napada prostor, pritiska protivnika, krade loptu, dobro igra glavom, ima zavidnu građu, ali i konstatno traži loptu - zaključio je Oltra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.