I TRENER DINAMA IZ ZAGREBA REAGOVAO: Njegova poruka posle napada na vaterpoliste Zvezde u Splitu je jasna!
Napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, Foto: Starsport©

Da se ne bi ponovilo

I TRENER DINAMA IZ ZAGREBA REAGOVAO: Njegova poruka posle napada na vaterpoliste Zvezde u Splitu je jasna!

Nenad Bjelica je osudio oštro incident koji se dogodio u Splitu

Objavljeno:

Javnost u regionu ne prestaje da bruji o napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i to je i bilo očekivano i tako bi i trebalo da bude, dokle god se huliganski i nacionalistički duh ne uništi na ovim prostorima.

Brojni bivši i sadašnji sportisti i sportski radnici su izrazili zgražavanje nad pokušajem linča trojice igrača srpskog kluba zato što su pili kafu na splitskoj rivi u trenerkama kluba.

Nenad Bjelica je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde
Nenad Bjelica je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezdefoto: EPA/Sedat Suna

Među onima koji su osudili taj čin i smatraju da nikada više ne bi trebalo da se dogodi, ni u Hrvatskoj ni u Srbiji, jeste i trener Dinama iz Zagreba Nenad Bjelica.

- Apsolutno sramotno. Moramo osuditi takve događaje, gde god oni bili. Ovoga puta se dogodilo u Splitu, a može se bilo gde drugde. Takve incidente treba maksimalno kažnjavati da se ne bi ponavljali. Treba reći da su hrvatski i srpski sportisti i za vreme rata imali dobre odnose. I posle rata, o tome dovoljno govore regionalna liga u vaterpolu i košarci. Pokazujemo da se može. Svi ljudi u vaterpolu i hrvatskom sportu su incident u Splitu osudili, a ja jedino mogu uraditi isto. Želim da takvih događaja ne bude u budućnosti i da se srpski sportisti dobro osećaju u Hrvatskoj kao i hrvatski u Srbiji - rekao je Bjelica za "Sport klub".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.