MADRILENJO SPEKTAKL: Real slomio Atletiko! Leteli pacovi, padali evrogolovi, VAR tri puta pozivan u pomoć!
Geret Bejl je postigao pobednički gol za Real protiv Atletika, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Primera, 23. kolo

MADRILENJO SPEKTAKL: Real slomio Atletiko! Leteli pacovi, padali evrogolovi, VAR tri puta pozivan u pomoć!

Svega je bilo u susretu Reala i Atletika na "Vandi Metropolitano"

Objavljeno:

Real Madrid je slavio u velikom madridskom derbiju protiv Atletika 3:1, a tome se najviše raduje Barselona.

"Madrilenjo" je opravdao sve ono što se očekivalo i što bi jedan gradski derbi ljutih rivala trebalo da ima - tenziju, prelepe poteze, oštre startove, neizvesnost, dramu...

I upravo tako je bilo na "Vandi Metrpopolitano" ovog subotnjeg popodneva, a uvertira u meč je bio performans navijača Atletika koji su plišanim pacovima zasuli Tiba Kurtou, jasno mu stavljajući do znanja šta misle o njegovoj "izdaji".

Međutim, ubrzo su sve oči bile uprte ka terenu, gde je počelo odmah sa oštrom i grubom igrom, a prvo uzbuđenje je stiglo u 16. minutu. Korner za Real, izveo ga je Vinisijus Žunior, Serhio Ramos kranjim naporom vraća loptu na peterac, a tu je na "makazice" dočekuje Kazemiro.

Spektakularan pogodak za vođstvo "kraljevskog kluba".

U 24. minutu izjednačenje posle kontranapada koji je poveo Korea, prosledio loptu Grizmanu, a ovaj sam izleteo ispred Kurtoe i kroz noge prosledio loptu u mrežu.

I tada je prvi put korišćen VAR na ovom meču jer je pomoćni sudija podigao zastavicu u znak ofsajda, ali posle konsultacije sa video tehnologijom utvrđeno je da je ofsajd zamka izbegnuta za dlaku.

Od tog trenutka se razigrava Vinisijus koji je počeo da muči odbranu "jorgandžija" i onda posle jednog sjajnog prodora Himenez ga ruši. Nastaje polemika da li je očigledni faul bio unutar ili van kaznenog prostora, pa se u pomoć po drugi put zove VAR.

Sudija posle gledanja snimka pokazuje na belu tačku, a Serhio Ramos je siguran izvođač.

U drugom poluvremenu Atletiko kreće svim silama u napad, promašio je šansu Morata, pa Grizman pogodio stativu i onda eksplozija oduševljenja na tribinama kada se zatresla po drugi put mreža Kurtoe.

Igrao se 54. minut Morata je pobegao odbrani poput Grizmana i onda lobovao Kurtou, ali u uglu terena pomoćni sudija ponovo drži zastavicu gore - ofsajd! I po treći put je konsultovan VAR, a ovog puta arbitar Fernandez ne menja procenu pomoćnika i poništava gol. Ako je bila nedozvoljena pozicija, onda su milimetri odlučivali.

Od tog momenta kreće drama i tenzija na terenu, jer se čeka ko će postići naredni gol, nižu se grubi startovi i žuti kartoni i onda trenutak odluke. Na semaforu je pisalo da je 75. minut, Benzema i Modrić su promešali odbranu domaćih, a Geret Bejl zabija gol za 3:1 i stavlja tačku na pobedu.

Do kraja utakmice Parti je dobio i drugu javnu opomenu i isključenje, a Bejl nije iskoristio šansu da potpuno dotuče gradskog rivala, koji se ovim porazom udaljio od Barselone u borbi za titulu.

Primera, 23. kolo:

Petak Valjadolid - Viljareal 0:0

Subota Hetafe - Selta 3:1 (Mata 39 pen i 81, Molina 62 - Arauho 2)

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:3 (Grizman 25 - Kazemiro 16, Ramos 42 penal, Bejl 74) Espanjol - Rajo Valjekano 18.30 Đirona - Ueska 20.45

Nedelja Leganjes - Betis 12.00 Valensija - Sosijedad 16.15 Sevilja - Eibar 18.30 Bilbao - Barselona 20.45

Ponedeljak Alaves -Levante 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.