IVICA ILIEV IMA PORUKU ZA NAVIJAČE: Videćete jači Partizan - ne plašimo se Večitog derbija!
Ivica Iliev, Foto: Printscreen / Espreso

sumiranje pripremnog perioda

IVICA ILIEV IMA PORUKU ZA NAVIJAČE: Videćete jači Partizan - ne plašimo se Večitog derbija!

Da li je Partizan slabiji ili jači u odnosu na jesenji deo sezone?

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Partizan je ovaj prelazni rok uradio, reklo bi se vrlo tanko. Samo je Janković doneo novac u crno-belu kasu, dok su dolasci Georgijevića, Ndžaja i mladog Bosića nagovestili pojačanje ofanzivnog dela tima u nastavku Superlige.

Ivica Iliev se osvrnuo na odrađene pripreme u Turskoj i "podvukao crtu" pred početak drugog dela šampionata.

- Pratilo nas je izuzetno loše vreme. Posle tri godine priprema na Kipru – sa identičnom klimom, 15-20 stepeni, u Turskoj smo susreli sa kišom i to nije nikome išlo naruku. Raduje me kada pogledamo tri poslednja meča: ekipa dobro fizički stoji i to se jako dobro videlo protiv Šahtjora, kao i na meču sa Krilima Sovjetov, koji je bio jako zahtevan – kaže je Ivica Iliev na početku izlaganja.

Ivica Iliev
Ivica Iliev foto: Filip Plavčić

Poslednji meč sa Mladošću iz Doboja je ipak bio ispod očekivanja. Partizan se susreo sa stilom igre koji “neguju” i srpski timovi i pokazao iste slabosti. Šta je, po vama, problem?

- Taj poslednji meč na pripremama je uvek problematičan. Igrači su umorni, nervozni, razumljivo – dve nedelje su odvojeni od kuće i porodica i to se ispolji. Ne treba zaboraviti da smo veliki deo priprema smo igrali i trenirali bez ponajboljih igrača: sve vreme nemamo Danila Pantića, pri kraju nam se vratio Rikardo... Kad se podvuče crta, najbitnije je da se niko nije povredio. Sad samo da se osvežimo i verujem da će biti bolji nego u prvom delu sezone. Zajedno su šest meseci, sad se dobro poznaju, dobra je hemija unutar tima. Očekujem da momci koji su letos došli sada budu za stepenicu iznad i da će doneti dobro ekipi..

Prelazni rok, crta na transfere je podvučena. Partizan je ostao bez Marka Jankovića, ali nije doveo zamenu. Kako rešiti problem u organizaciji igre?

- Na osnovu utakmice protiv Krila Sovjetov verujem da će nam dosta dobrog Zoran Tošić doneti. Vidim ga svežijeg, moćnog, odlučnijeg na terenu i spremnog da povede ekipu. Verujem da će mnogo igrača koji su jesenas imali manji učinak i manje igrali – biti značajnije za klub. Otišao nam je Janković, nažalost, na toj poziciji nismo doveli onog kog smo želeli, Tokmaka Nguena. Ne tražimo alibi, a na toj poziciji sad je Bambi Tošić i zato sam optimista...

Zoran Tošić
Zoran Tošić foto: Starsport©

Kakav utisak je ostavio mladi Filip Stevanović, čini se da mu nedostaje još snage?

- Videlo se pogotovo protiv Mladosti koliko mu nedostaje fizike... Vanserijski talenat, ne zaboravimo – ima samo 16 godina! Na pripremama smo dali pravu šansu klincima, nismo ih samo poveli reda radi da se kaže da smo poveli decu iz škole, već smo decu pustili da igraju. Svi oni igraju na različitim pozicijama, napravljen je pravi balans i svako će u narednih šest meseci imati šansu da pokaže na javnoj sceni šta zna...

Da li je Partizan slabiji ili jači u odnosu na jesenji deo sezone, ako stavimo na tas poslove u prelaznom roku?

- Jači! Janković, nažalost, nije igrao celu polusezonu, bio je odsutan pet šest utakmica zbog povreda. Letnje novajlije su nadošle, biće mnogo bolje. U principu, novajlije zbog sitnih povreda nisu dobro skenirane, ali sačekajmo. Protiv Krakovije videli smo u tri četiri navrata Musine brzinske i fizičke sposobnosti. Nadam se da će u kratkom periodu biti spreman.

Musa Ndžaj
Musa Ndžaj foto: FK Partizan

Postoji mogućnost da Rikardo ode, recimo, u Kinu, pošto se u pomenutoj zemlji prelazni rok završava tek u martu?

- Ne želim uopšte da razmišljam u tom pravcu. Spekulacija će uvek biti, verujem da je ovo tim koji će da predstavlja Partizan u narednih šest meseci. Imali smo i sada milionske ponude za Rikarda i odbili smo ih sa jasnim ciljem.

U kojoj meri ste pratili rivale, naročito - Crvenu zvezdu?

- Večiti derbi je blizu i vodim se poslednjim mečom – igrala ga je naša ista ekipa i nemam tu nikakvu bojazan. Što se tiče njih i nas – finansijski je sve jasno, nikad nije bio veći jaz nego u ovom trenutku.

Večiti derbi
Večiti derbi foto: Starsport©

Šta mogu da očekuju navijači od letnjeg prelaznog roka?

- Hajde da prvo odradimo predstojeću polusezonu, ne bih unaped da pričam, ali sigurno mnogo toga.

Konačno je i Zoran Mirković imao priliku da odradi pripreme sa ekipom. Vidite li i u tome napredak u radu struke i prvog tima?

- Zato sam i napomenuo da će Partizan biti jači na proleće. Prvi razlog je činjenica da su ovo prve Batine pripreme. Verujem da će posle ovog imati mnogo lakši posao u odabiru igrača, pravljenju ekipe protiv rivala koji nam budu dolazili.

U prvenstvu, Partizan će imati mnogo utakmica nalik onima protiv Mladosti?

- Partizan voli da igra protiv ekipa koje se nadigravaju. Nažalost, mnogo utakmica u Srbiji je kao ova sa Mladošću. Probaćemo da budemo bolji. Protiv Šahtjora, koji je među top 15 ekipa Evrope, bilo je fantastično, protiv Mladosti pak loše. To su pripreme! I zato imam razumevanja. Istina je da se tim lakše motiviše protiv jakih protivnika, dosta pričamo sa igračima, pokušavamo da promenimo neke stvari.

Golman Vladimir Stojković jeste na neki način lider tima, ali on nije u polju. Čini se da crno-belima nedostaje igrački lider, neko ko će da daje i “sliku i ton” igri, da povuče unapred kada zaškripi?

- Lider se nekada nametne igračkim kvalitetima, nekada ljudskim. U ovom trenutku možda ostaje žal za tom "desetkom" koju smo imali na stolu. Ali da se ne vraćamo u prošlost, tako je-kako je. To je naša sudbina, realnost - idemo dalje.

Pet pripremnih mečeva - pet crvenih, a sa druge strane samo četiri postignuta gola. Čak i kada se analizira ispisana rečenica, jasno je da nešto ne štima.

- Bilo je dosta nervoze. Ne znam šta je uzrok, ali je sigurno za analizu. Definitivno mali broj pogodaka, ali igrali smo protiv čvrstih ekipa, bili su korak ispred što se tiče priprema. Protiv Krakovije smo mešali karte, nismo stavili akcenat na rezultat. Nismo bili euforični ni posle protiv Šahtjora, jer su to kontrolni susreti, gde vi tražite formu. Sa druge strane, ofanzivni deo ekipe bio nam je rasparčan tokom celih priprema – zaključio je Ivica Iliev

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.