STOJKOVIĆ SPAŠAVAO PARTIZAN NA GENERALNOJ PROBI: Crno-beli pobedili uz dva crvena kartona, golovi pali iz prekida!
Vladimir Stojković je bio najbolji igrač Partizana, Foto: Printscreen/Youtube/TV Partizan

Prijateljska utakmica

STOJKOVIĆ SPAŠAVAO PARTIZAN NA GENERALNOJ PROBI: Crno-beli pobedili uz dva crvena kartona, golovi pali iz prekida!

Crno-beli igraju poslednji netakmičarski meč

Objavljeno: 15:26h

Partizan je odigrao poslednji meč na pripremama u Turskoj i pobedio Mladost iz Doboja 2:0, ali nismo baš sigurni koliko je ova generalna proba uoči početka prolećnog dela sezone uspela.

Crno-beli jesu slavili protiv ekipe iz Premijer lige BiH, ali, ruku na srce, protivnik nije bio istog renomea, a mnogo je bilo teškoća u igri vicešampiona Srbije i to je sigurno ono što brine trenera Mirkovića 10 dana uoči prvog meča protiv OFK Bačke.

Teško da će Zoran Mirković moći da bude zadovoljan onime što su njegovi izabranici prikazali u poslednjem pripremnom meču uoči starta prolećne polusezone i po povratku u Beograd imaće tek malo više od nedelju dana da poradi na nedostacima.

Startna postava Partizana na meču protiv Mladosti iz Doboja
Startna postava Partizana na meču protiv Mladosti iz Dobojafoto: Espreso

Nisu crno-beli pružili nikakvu lepršavu i kreativnu partiju u ovom susretu, iako je na teren od prvog minuta istrčala najjača postava u ovom trenutku (Pantić i Ivanović su povređeni).

U prvom poluvremenu je bilo mnogo prekida, igra je često seckana prekršajima, a to je kulminiralo kada je Nemanja Nikolić dobio crveni karton. Najpre je igrao rukom i dobio prvu javnu opomenu, a potom je laktom udario protivnika u lice.

Ekipa iz Doboja je imala sjajnu šansu u 16. minutu, ali je Stojković demonstrirao zašto je već godinama najbolji srpski golman.

Nešto tečnija igra je bila u drugom poluvremenu, a crno-beli su stigli do vođstva sa igračem manje kada je Burak u 75. minutu skrivio penal nad Zakarićem.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Rikardo Gomeš.

Od tog momenta je Mladost krenula svim silama na gol Beograđana, nizale su se šanse, a jednu takvu je Stojković novom vrhunskom odbranom odbranio posle udarca Guzine.

I onda crno-beli kažnjavaju propuštene prilike Dobojaca posle kornera koji je izveo Đerlek. Mladi Svetozar Marković je bio najviši u skoku i zatresao mrežu, te tako potvrdio pobedu i finišu meča.

Međutim, daleko od toga da je utakmica mirno privedena kraju, jer se Rikardo Gomeš potrudio da ode pre vremena na tuširanje, tako što je i on dobio crveni karton. Ovo je bio peti crveni karton za igače Partizana u pet pripremnih utakmica u Turskoj i jasno je da će Mirković morati da radi sa igračima i na psihičkom planu i uklanjanju nervoze.

PARTIZAN - MLADOST DOBOJ 2:0 (0:0) (Rikardo 75 pen, Marković 84)

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić (od 51. Šehović ) - Zdjelar, Kosović (od 68. Georgijević), Zakarić, Stevanović (od 59. Šćekić) - Nikolić (od 40. Đerlek), Rikardo.

Mladost Doboj: Velić, Isaković (od 40. Asani), Marković, Horić (od 46. Burak), Nikolić, Bojo (od 46. Guzina), Velbek, Atajić (od 57. Muslimović), Anđušić (od 81. Dragutinović), Arežina, Matijas.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.