GROBARIMA SVANULO, OTIŠAO JE U PENZIJU! Priznao Boaćijev gol, Grof ga jurio da ga bije, a neki su ga i tukli!
Nenad Đokić je završio karijeru fudbalskog sudije, Foto: Saša Pavlić Koky/Filip Plavčić/Printscreen/Youtube

Mrze ga iz dna duše

GROBARIMA SVANULO, OTIŠAO JE U PENZIJU! Priznao Boaćijev gol, Grof ga jurio da ga bije, a neki su ga i tukli!

Jedan od najkontroverznijih sudija završio karijeru posle 22 godine

Objavljeno:

Fudbalski sudija Nenad Đokić odlučio je da završi svoju karijeru.

Jedan od najkontroverznijih arbitara u Srbiji je u pismu obavestio Fudbalski savez Srbije da je rešio da posle 22 godine okonča svoju karijeru delioca pravde.

- Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav - poručio je u svom saopštenju Đokić, koji je bio i na listi FIFA.

Nenad Đokić je obavestio Sudijsku komisiju FSS o kraju karijere
Nenad Đokić je obavestio Sudijsku komisiju FSS o kraju karijerefoto: Saša Pavlić Koky

Đoković je prošle godine doživeo na neki način vrhunac karijere kada je bio deo tima Milorada Mažića u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Ipak, na sebe je u prethodnih nekoliko sezona skrenuo pažnju mnogo više nekim svojim odlukama na terenu koje su izazivale žestoke reakcije i dizale veliku prašinu u javnosti.

Uostalom, poslednji Večiti derbi će biti upamćen upravo po njemu, jer je on priznao gol Ričmonda Boaćija, iako će zauvek ostati večna enigma da li je lopta prešla gol-liniju ili nije. Zbog toga je dobijao i pretnje od Grobara.

Imao je on svoju epizodu i sa Crvenom zvezdom kada ga je u tunelu napao tadašnji trener Miodrag Grof Božović koga je tokom meča protiv Vojvodine isključio. Crnogorski stručnjak ga je tada sačekao u tunelu i nasrnuo na njega, a Đokić je to prijavio delegatu i nadležnima.

- Nije bilo fizičkog sukoba, samo verbalnog. Ne očekujemo nikakvu kaznu za Miodraga Božovića. A čak i ako je bude, nikakva suspenzija ne može da utiče na produženje novog ugovora sa Božovićem - poručio je tada Zvezdan Terzić.

Iskusni arbitar je i tokom novembra prošle godine bio u centru pažnje kada je na utakmici Radnik - Mačva pokazao 11 žutih i 1 crveni karton, a igrači iz Šapca su se jedva suzdržavali da se fizički ne obračunaju s njim.

Ali nije tako uvek prolazio, jer je dok je gradio svoju karijeru kroz niže rangove često bio na meti i u nekoliko navrata je i dobio batine, što je potvrdio u jednom od retkih intervjua koje je davao.

- Bilo je neprijatnih scena na najnižim rangovima, a to je uvek zanimljivo gledaocima, dobio sam batine nakon jedne utakmice, slobodno mogu da kažem da su bile, ali ne iz razloga što smo mi loše sudili utakmicu, prosto su se tu našli neki momci u blizini stadiona. Bili su nezadovoljni što im klub nije prešao u viši rang, o tome je meč odlučivao. Nisam prošao slavno, ali se sve na sreću kasnije završilo u najboljem redu - ispričao je jednom prilikom Đokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.