POSTOJALA JE PONUDA PARTIZANA: Gajić predstavljen i otkriva koji fudbaler ga je nagovorio da potpiše za Zvezdu!
Milan Gajić je novi fudbaler Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

promocija

POSTOJALA JE PONUDA PARTIZANA: Gajić predstavljen i otkriva koji fudbaler ga je nagovorio da potpiše za Zvezdu!

Zvezdin novajlija nije krio radost što će u budućnosti braniti boje šampiona Srbije...

Objavljeno: 12:57h

Novi desni bek Crvene zvezde Milan Gajić pridružio se ekipi na pripremama u Turskoj, gde je u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele održana njegova promocija.

- Zadovoljstvo mi je da vam predstavim naše novo pojačanje Milana Gajića, sa kojim sam razgovarao od prvog dana kada sam postao sportski direktor Crvene zvezde. Srećan sam što su danas svi ti razgovori dali rezultat. Gajić je rođen 1996. godine, igrao je za OFK Beograd i Bordo, bio je deo reprezentacije koja je osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu. On je prototip igrača kakvog Zvezda traži, talentovan je, igrao je za mlađe reprezentativne selekcije, njegov karakter jako dobro znamo - rekao je Mrkela i dodao: - Pokušao je da se afirmiše u inostranstvu, u velikom klubu kao što je Bordo, gde je stekao određene profesionalne navike koje će mu koristiti u našem klubu. Verujem da će Gajić u Zvezdi ostvariti ono što je želeo, a takođe da je klub dobio kvalitetnog igrača koji će u dužem periodu nositi dres Crvene zvezde i pomoći da ostvarimo uspehe koji svi navijači očekuju.

Milan Gajić u dresu mlade reprezentacije Srbije
Milan Gajić u dresu mlade reprezentacije Srbije foto: Profimedia

Zvezdin novajlija nije krio radost što će u budućnosti braniti boje šampiona Srbije. - Presrećan sam što sam u Zvezdi jer, kako je sportski direktor Mrkela rekao, dugo su trajali pregovori. Nijednog trenutka se nisam dvoumio i veliko mi je zadovoljstvo što sada sedim sa vama. Ostvarilo se ono o čemu sam dugo maštao. Imam samo reči hvale, saigrači i stručni štab su me dočekali na maestralan način. Na meni je da se na što bolji način uklopim, da doprinesem ekipi. Nadam se da će ovo biti lepa i dugačka saradnja - rekao je Gajić.

Objasnio je i šta je prevagnulo da dođe u tabor srpskog šampiona. - Novac mi nije prioritet, verujem da će svaki igrač koji vredi vremenom zaraditi novac koji zaslužuje. U ovom trenutku je želja da nosim crveno-beli dres odnela prevagu, iako ne mogu da kažem da mi Crvena zvezda nije ponudila odličan ugovor. Prezadovoljan sam, želim dugo da nosim Zvezdin dres i da se sa navijačima radujem titulama i Ligi šampiona. Bilo je kontakata drugih klubova sa mojim agentima, ali nije bilo dileme kod mene, zvezdaš sam od malena. Jaka konkurencija je u Crvenoj zvezdi uvek prisutna. - U svakom timu ima konkurencije. Dokle god je ona zdrava to odgovara svakom igraču, a ovo što vidim u Crvenoj zvezdi je zaista odlično. Na stručnom štabu je da odluči ko će igrati, a na meni je da radim, trudim se i čekam svoju šansu. Ne sumnjam da ću je iskoristiti. Sezona je izuzetno duga, posebno kada se igra Liga šampiona. Ima mnogo utakmica, a samim tim i prostora za sve nas. Svi smo polivalentni igrači koji mogu da pokriju više pozicija. Lično sam se kao igrač profilisao na poziciji desnog beka, u Bordou sam igrao i kao levi bek, a u mlađim kategorijama sam bio i u veznom redu.

Milan Gajić po dolasku u Antaliju
Milan Gajić po dolasku u Antaliju foto: Printscreen/Instagram/crvenazvezdafk

Igranje u inostranstvu Gajiću je donelo potrebno iskustvo. - Možemo to nazvati i pehom, da su se u Bordou na svakih šest meseci menjali treneri. Trudio sam se da od svakog izvučem korisne savete i primenim ih. Imao sam i problema sa povredama, ali sve to ostavljam iza sebe. U inostranstvu sam sazreo, iako nisam odigrao broj utakmica koji sam želeo, ali bilo je dovoljno da steknem iskustvo. Dolazim kao formiran igrač sa profesionalizmom na maksimalnom nivou i želim da ga prenesem ovde. Verujem da će mi to pomoći da iznesem teret koji sa sobom nosi crveno-beli dres.

Boje Bordoa sa Gajićem branio je i nekadašnji štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović. - Od prvog trenutka kada je čuo da postoji interesovanje Crvene zvezde, Vukašin me je ubeđivao da pređem, rekao mi je da se neću pokajati. On se nada da će jednog dana ponovo obući crveno-beli dres. Voleo bih da budemo saigrači i u Zvezdi.

Dobre igre u dresu Crvene zvezde mogu Gajiću da donesu i poziv nacionalnog tima. - U perspektivi vidim sebe kao člana reprezentacije Srbije, bilo bi suludo da kažem da ne bih to želeo. Svaki fudbaler teži da brani boje svoje zemlje. Uz dobre igre i konstantnost verujem da mogu da dođem do tog nivoa. I dalje sam mlad igrač, ima dosta prostora za rad. Ne bih da se nešto desi preko noći, želim da radim temeljno i naporno. Stručni štab i ceo tim mogu da mi pomognu u tome i to je jedan od razloga zašto sam danas ovde.

Kao navijač mladi desni bek pratio je utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona.

- Redovno pratim sve mečeve, i u Superligi i u Evropi. Prevashodno je cilj svih nas da i u narednoj sezoni igramo najjače evropsko klupsko takmičenje. Imamo veliki broj igrača, dosta njih koji mogu na svim poljima odlično da igraju. Uz dobar rad i malo sreće u žrebu Liga šampiona je dostižna. Videli smo i ove godine da Zvezda može da se nosi sa svim timovima, verujem da će tako biti i u budućnosti - poručio je Gajić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.