NEMAJU NI OBRAZA, NI SRAMA: Alavi menadžeri usred tragične pogibije Emilijana Sale lešinare oko novca!
Emilijano Sala, Foto: AP

SRAMNO

NEMAJU NI OBRAZA, NI SRAMA: Alavi menadžeri usred tragične pogibije Emilijana Sale lešinare oko novca!

Velšani su se odlučili na takav potez, jer žele da utvrde kako je moguće da njihovov najskuplje pojačanje u istoriji putuje nebezbednim letom

Objavljeno:

Fudbalski klub Kardif je rešio da stopira sve uplate vezane za transfer Argentinca Emilijana Sale iz Nanta.

Velšani su se odlučili na takav potez, jer žele da utvrde kako je moguće da njihovo najskuplje pojačanje u istoriji putuje nebezbednim letom. U olupini aviona kojim je Sala putovao iz Francuske u Vels pronađeno je telo za koje tek treba da se utvrdi da li pripada fudbaleru ili pilotu Dejvu Ibotsonu.

Jedno od pitanja koje je pokrenuto odmah posle nestanka aviona Pajper Malibu je šta će se desiti sa transferom koji je rekordan u istoriji velškog kluba. Za transfer Argentinca Kardif je izdvojio 17 miliona evra, a, iako još nije potvrđena Salina smrt, mnogi žele deo kolača. Argentinac Sala je bio Nantovo suvo zlato. Na 21 utakmici ove sezone postigao je 13 golova pa je predsednik francuskog kluba Valdemar Kita rešio da unovči njegove dobre partije pošto mu je ostalo još godinu i po dana ugovora. Zato je angažovao agenciju agenta Vilija Mekeja da završi transfer i pronađe adekvatnog kupca, a da zauzvrat dobije 10 odsto od transfera.

Deo transfera trebalo je da dobije i Meisa N'Diaje, dugogodišnji agent Emilijana Sale, koji se uključio u pregovore, kako bi zaštitio interese svog klijenta i ugovorio najbolje uslove za igrača. U posao se umešao i agent Babe Drame, koji je navodno uradio čitav transfer uz Mekejevog sina Marka, jer Vili Mekej nije registrovani agent UEFA pošto je odlučio da ne polaže ispite Evropske kuće fudbala. Proviziju kod transfera uzeo je još jedan agent, Bakari Sanogo, koji je blizak predsedniku Nanta Valdemaru Kiti, a razlozi su ostali nejasni. Cela zavrzlama se odvijala bez znanja Emilijana Sale koji nije bio upoznat sa težinom vođenih pregovora kako bi on prešao u velški tim.

Prema ugovoru, u Kardifu bi Sala dobio platu od 57.000 evra nedeljno, dok je u Nantu imao 50.000 evra na mesečnom nivou. Argentinac nije želeo transfer, bio je zadovoljan onim što ima u Francuskoj, zavoleo je tamošnji način života, a u gradiću Karkefu je izgradio kuću. Uporno je odbijao da pređe u Kardif kao da je predosećao tragediju, a kako navode njegovi priajtelji do poslednjeg trenutka je odbijao da se ukrca na kobni let.

Navijači Nanta se opraštaju od Argentinca
Navijači Nanta se opraštaju od Argentinca foto: EPA/Eddy Lemaistre

Klub iz Velsa je poručio da će pitanje isplate obeštećenja ostati otvoreno pošto su se suočavali sa velikim finansijskim gubitkom. Za ceo posao, sa uključenim procentima za agente Kardif je dao oko 34 miliona evra, iako je obeštećenje iznosilo 17 miliona evra. Od osiguranja bi Velšani mogli da naplati 16 miliona evra, ali su u gubitku oko 14, a veći deo tog novca odnosi se upravo na raspodelu novca među agentima. Zbog toga su Velšani odlučili da stopiraju uplate dok ne bude razjašnjeno kako je organizovano da njihovo najskuplje pojačanje u istoriji kluba putovalo rizičnim letom preko engleskog kanala u malom avionu, sa neiskusnim pilotom. Bilo je spekulacija da je i Salin bivši klub Bordo tražio uplatu od 8,5 miliona evra, jer im pripada 50% transfera, ali je to demantovano u zvaničnom saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.