BIO JE NA METI GROBARA, A SADA PRETI DA POSTANE HEROJ PARTIZANA: Ako ne odgovorite borbom, dobićete batine!
Odlična partija Nemanje Nikolića, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Espreso u Beleku

BIO JE NA METI GROBARA, A SADA PRETI DA POSTANE HEROJ PARTIZANA: Ako ne odgovorite borbom, dobićete batine!

Nemanja Nikolić je u nekoliko poteza razbio Šahtjor (2:0), a dobrano se namučio i da na sredini terena osvoji desetine lopti i prosledi ih svojim saigračima. Zbog toga, svi novinari su se posle meča sjatili oko njega...

Objavljeno: 09:54h
Aleksa Radosavljević

Prva pobeda Partizana na pripremama u Beleku, i to protiv velikog Šahtjora rezultatom 2:0. Igrač utakmice jednoglasno je bio Nemanja Nikolić, koji je postigao prvi gol, a kod drugog na fenomenalan način asistirao Aleksandru Šćekiću.

Posle meča, novinari su se poput osica sjatili oko njega, pa je počelo unakrsno ispitivanje momka koji je tokom prvog dela sezone puno puta bio meta zvižduka simpatizera kluba sa istočne i zapadne tribine...

Nemanja Nikolić je bio odličan protiv Šahtjora
Nemanja Nikolić je bio odličan protiv Šahtjorafoto: Starsport©

Kako je bilo igrati protiv velikog Šahtjora?

- Nadam se da ste uživali u našoj pobedi, jer se protivnik zaista potrudio, iako možda nije tako izgledalo. Zasluženo smo pobedili, imali su i oni svoje šanse. Od početka utakmice smo im prepustili inicijativu jer svi znamo kakvi tamo igrači igraju. Oni redovno učestvuju u grupnoj fazi Lige šampiona. Iskoristili smo njihove kikseve odličnim presingom. Kod prvog gola me je Miletić (levi bek prim.aut.) sjajno proigrao, a i drugi gol je došao iz pritiska, jer je to stvar kojoj na treninzima poklanjamo posebnu pažnju. Zato ništa ovo nije slučajno, kako kažu, sve se sa treninga prenosi na utakmicu.

Da li ste imali dodatnu motivaciju zbog zvučnosti imena rivala?

- Bio sam veoma motivisan, jer su ovo evropske ekipe protiv kojih želiš da igraš ma koliko da su noge teške. Čak i prelaziš preko granice bola, kako bi se odmerio sa tim sjajnim igračima i pokazao da se i u Srbiji igra odličan fudbal i da ima sjajnih ekipa i igrača - istakao je momak koga saigrači nazivaju Taki.

Nemanju Nikolića saigrači zovu Taki
Nemanju Nikolića saigrači zovu Takifoto: Starsport©

Čini se da Partizan bolje igra protiv jačih ekipa, nego protiv nekih nezvučnijih. Zašto je to tako?

- Znate kako, uvek je teško igrati protiv ekipa koje se povuku i parkiraju "autobus". Videli ste da ni Šahtjor nije mogao protiv nas kad smo se svesno povukli. Doduše, imali su Ukrajinci neke šanse, ali tako to nama izgleda na skoro svakom meču. Naravno, ne tražim opravdanje, treba naći izlaz u svemu, ali nije lako kada stavite deset igrača u 16 metara. Treba probiti taj "bunker". Videli ste i prošle godine u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa kako crno-beli odlično igraju kada je meč otvoren. Trener tek sada prolazi sa nama prve pripreme, pa tek stižemo da poprimimo neke stvari koje nismo mogli u toku jesenjeg dela.

Koliko vam znači ova pobeda zbog samopouzdanja i atmosfere?

- Puno znači. Siguran sam i ja da su oni želeli da pobede. Moramo da shvatimo da posedujemo kvalitet i da možemo da odmeravamo snage sa najjačim ekipama. Svi mi čitamo i medije i sve, nije lako kada pogledamo naslove "Partizan izgubio", "Partizan izgubio". Partizan mora da pobeđuje i to je filozofija i sistem našeg kluba. Nadam se da ćemo ovom utakmicom nagovestiti neke bolje igre u prolećnom delu prvenstva.

Iako si napadač, vrlo si dobro proigrao Šćekića kod drugog gola. Kakvo je tvoje viđenje te situacije?

- Mislim da je upravo on i presekao tu loptu. Proigrao me je, Kića Kosović je istrčao ispred mene, povukao golmana i još jednog igrača. Šćekić je ostao sam, dodao sam mu loptu i on ju je smestio u praznu mrežu. Instinkt napadača je da postiže golove, ali vi ste mene u medijima već okarakterisali kao više pakera nego strelca, ali videli smo da umem da se snađem i u toj situaciji. Biće bolje ove godine, popraviću onu pređašnju ocenu 2.5, koju sam sebi sam dao, a-ha-ha - rekao je vidno raspoloženi Nikolić, momak koji se tokom prve polusezone našao na meti mnogih nezadovoljnih navijača.

Nemanja Nikolić je imao i sukob sa pojedinim navijačima Partizana
Nemanja Nikolić je imao i sukob sa pojedinim navijačima Partizanafoto: Starsport©

Koliko tebi znači što si postigao ovaj gol?

- Značiće mi puno na samopouzdanju. Uvek je za napadača važno odigrati dobru utakmicu, ne samo postići gol. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, jer se to nekako prenese, pa onda zaslužiš taj gol.

Videli smo Nikolića koji se lakta, bije za loptu, a na to nismo baš navikli. Kako se to dogodilo?

- Morao sam nešto da promenim. Valjda je prošao taj period adaptacije od pet meseci, a-ha-ha. Ukrajinski fudbal je takav da igraju jako oštro, a vi morate da odgovorite istom merom. Ako ne odgovorite borbom, "dobićete batine". Pripreme su pune nervoze, pogotovo kad su teške noge. Tada i glava ne funkcioniše najbolje, pa morate da se iskontrolišete. Sve to prolazi, a najvažnije je da se spremimo za našu ligu i da odradimo bolje nego prvi deo sezone.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa sa priprema Partizana - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.