PARTIZAN PRIREDIO ŠOK U BELEKU: Nikolić i Šćekić srusili moćni Šahtjor, Stojković blistao na golu!
Fudbaleri Partizana savladali su Šahtjor, Foto: FK Partizan

prijateljska utakmica

PARTIZAN PRIREDIO ŠOK U BELEKU: Nikolić i Šćekić srusili moćni Šahtjor, Stojković blistao na golu!

Velika pobeda za Partizan - kako rezultatski, tako i za samopouzdanje pred nastavak Superlige

Objavljeno: 17:18h

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Turskoj.

Posle poraza od Slovana i Krakovije, izabranici Zorana Mirković savladali su ukrajinski Šahtjor rezultatom 2:0.

Sjajna igra crno-belog tima na ovom meču započeta je pomalo iznenađujućim ranim vođstvom pošto je Nemanja Nikolić postigao već u 7. minutu utakmice.

To kao da je malo probudilo ukrajinski sastav, pa je Moraeš samo tri minuta kasnije uputio udarac ka golu, ali danas sjajni Stojković je uspeo da odbrani njegov šut.

Ništa vredno pomena se nije događalo do 26. minuta meča, kada je Goran Zakarić oprobao svoj šut, a odbrana tima iz Donjecka uspela da izblokira njegov pokušaj u korner.

Deset minuta kasnije, Ismaili ima sjajnu priliku za izjednačenje - međutim Stojković ostaje nesavladan. A, onda kazna. Samo tri minuta nakon ove šanse, odbrana "narandžastih" je napravila kiks koji je iskoristio Aleksandar Šćekić i postavio rezultat na 2:0. Treba pohvaliti napadača Nikolića koji je posle postignutog gola uspeo da upiše i asistenciju i tako se nametne stručnom štabu za izazove u narednoj polusezoni.

Nastavak je doneo mnogo ofanzivniji Šahtjor koji je na sve načine pokušavao da dođe do pogotka, a i da se "opere" od blamaže koju je doživeo protiv Hajduka iz Splita gde su poraženi sa ubedljivih 4:1.

Mirković je uveo Bosića, Georgijevića i Šehovića početkom drugog poluvremena, a prvu priliku za gol imao je Šahtjor u 54. minutu - kada je kompletna odbrana crno-belih ispala, a danas veoma raspoloženi Vladimir Stojković uspeo da sjajnom intervencijom spreči pogodak ukrajinskog giganta.

foto: Starsport©

Nije se predavao Šahtjor i u 68. minutu je ponovo došao do izgledne prilike za gol. Stojković kao i nekoliko puta pre toga ponovo na visini zadatka.

Rikardo Gomeš je ušao u igru u 70. minutu i ovo je bio prvi meč na ovim pripremama pošto je vukao povredu do pre par dana kada se i skroz oporavio i stavio na raspolaganje Zoranu Mirkoviću.

Upravo je Rikardo u 76. minutu bio kreator akcije za svoj tim kada je proigrao Tošića koji je šutirao, a Pjatov uspeo da otkloni opasnost.

Pet minuta kasnije Kovalenko je uputio odličan šut ka golu Partizana, a već pomenuti Stojković u stilu "mačke" uspeo da izvadi loptu iz rašlji svog gola.

Velika pobeda za Partizan - kako rezultatski, tako i za samopouzdanje pred nastavak Superlige.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić (od 84. Vulićević), Marković (od 75. Pavlović), Valijente, N. G. Miletić (od 46. Šehović) - Zdjelar (od 86. Smiljanić), Šćekić (od 46. Bosić, od 73. Tošić) - Zakarić (od 73. Enake), Kosović (od 65. Đerlek), Stevanović (od 46. Georgijević) - Nikolić (od 69. Rikardo).

ŠAJHTJOR: Pjatov (od 69. Trubjin) - Bolbat, Krivcov, Hočolava, Ismaili - Marlos, Stepanenko, Alan Patrik, Tajson - Moraeš, Kovalenko

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.