PRIJATELJSKA UTAKMICA SA PRIJATELJSKIM KLUBOM: Igor Duljaj protiv svog Partizana!
Filip Stevanović i Saša Zdjelar, Foto: Starsport©

ESPRESO U BELEKU

PRIJATELJSKA UTAKMICA SA PRIJATELJSKIM KLUBOM: Igor Duljaj protiv svog Partizana!

Hoće li Rudari ukopati crno-bele još dublje ili će upravo protiv ovako renomiranog rivala izabranici Zorana Mirkovića preokrenuti pripreme, ali i celu sezonu?

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Treća provera Partizana u turskom letovalištu Belek na programu je ove nedelje od 15 časova po srednjeevropskom vremenu (17 po lokalnom u Turskoj).

Rival crno-belima je moćni ukrajinski Šahtjor, šampion ove ratom razorene zemlje, tim koji je pre deset dana poražen od splitskog Hajduka sa 1:4, iako je od prvog minuta na terenu bila jedna od najjačih postava koju poseduje.

Pogledajte:

foto: Printscreen

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši fudbalski superstar Paolo Fonseka, a čiji pomoćnik je Igor Duljaj priprema se za dvomeč u Ligi Evrope sa Ajntrahtom iz Frankfurta, za koji nastupaju Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić, a odlična provera za njih je upravo duel sa srpskom ekipom.

Popularni Rudari su prvoplasirani u ukrajinskom šampionatu sa sedam bodova ispred ljutog rivala Dinama iz Kijeva, pa su na dobrom putu da odbrane titulu, koju nisu osvojili samo tri puta od 2003. godine.

Interesantan je istorijat mečeva između srpskog vicešampiona i ukrajinskog prvaka.

Do sada su se sastali pet puta, četiri u zvaničnim utakmicama i pre četiri godine na pripremama, takođe u Turskoj.

U četiri od pet navrata slavio je Šahtjor, dok su crno-beli pobedili samo one hladne decembarske noći 2008. godine u Beogradu golom Lamina Dijare za jedina tri boda u toj grupnoj fazi Lige Evrope.

Te iste godine, u Donjecku je bilo 4:1 za Šahtjor.

Dve godine kasnije, Partizan je opet izvukao ukrajinskog velikana (plus Arsenal i Bragu), ali ovoga puta u Ligi šampiona. Poražen je oba puta. U Donjecku magičnim golom Darija Srne, u Beogradu sa 0:3.

Ono što Grobare posebno zanima je lista povređenih igrača tima iz Humske. Danilo Pantić i Đorđe Ivanović ne treniraju sa ekipom zbog zapaljenja Ahilove tetive, Musu Ndžaja boli celo telo zbog napornog rada u srpskom velikanu, na šta nije navikao u Norveškoj, dok je pod velikim znakom pitanja i Nemanja Nema Miletić, koji je u subotu pokupio lakšu povredu butnog mišića.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa sa priprema Partizana - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.