JOVIĆ PONIŠTIO ŽUTU MAŠINERIJU: Bajern razbijen u derbiju kola, Dortmundu se smeši titula!
Foto: EPA

BUNDESLIGA, 20. kolo

JOVIĆ PONIŠTIO ŽUTU MAŠINERIJU: Bajern razbijen u derbiju kola, Dortmundu se smeši titula!

Leverkuzen savladao ekipu Nika Kovača

Objavljeno:

Lider na tabeli, ekipa Borusije iz Dortmunda, osvojila je bod na gostovanju u Frankfurtu, ali je i tako uvećala svoju prednost u odnosu na prvog pratioca, aktuelnog šampiona Bajern iz Minhena.

Dortmund je poveo u 22. minutu golom Marka Rojsa, kome je to bio 13. pogodak u prvenstvu, čime se izjednačio na Lukom Jovićem na vrhu liste strelaca. Međutim, to je trajalo manje od četvrt sata. Srpski reprezentativac je, na sebi svojstven način, akrobatskim potezom dobar centaršut Da Koste, pretvorio u izjednačenje i ponovo se osamio na vrhu golgeterske liste.

Šansi je bilo na obe strane, Rebić je imao najbolje za domaćina, a Pako Alkaser za goste, međutim, rezultat se više nije menjao. U tim Filip Kostić je igrao ceo meč, dok je Gaćinović šansu dobio u 56. minutu, umesto Jovića.

Bavarci nisu iskoristili priliku da se primaknu ”milionerima” na četiri boda, pošto su doživeli poraz u Leverkuzenu, i to posle preokreta. Bajern je dobio prvo poluvreme golom odličnog Gorecke, letošnje akvizicije iz Šalkea, ali su ”farmaceuti” u nastavku tri puta tresli mrežu šampiona. Prvo je to učinio Bejli nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca, da bi potpuni preokret doneo najbolji strelac Leverkuzena Kevin Foland.

Konačan rezultat postavio je Alario u 89. minutu, samo pet minuta pošto je ušao u igru. Pre nego što je ovaj gol priznat, dugo je trajalo gledanje snimka da li je u začetku akcije bilo ofsajda.

Volfsburg je prvi put pobedio u 2019. godini i prekinuo niz od dva poraza. ”Vukovi” su slavili na OLimpijskom stadionu U Berlinu, pobedivši Hertu golom Veghorsta u 65. minutu. Marko Grujić je proveo svih 90 minuta na terenu u dresu Berlinaca.

Na utakmicama Nirnberg – Verder i Hofenhajm – Fortuna, bio je identičan rezultat 1:1. Hofenhajm je rano poveo protiv novajlije iz Dizeldorfa, golom Kramarića sa bele tačke, ali je na početku nastavka poravnao Henings. Verder je vodio u Nirnbergu golom Egeštajna, ali je Šveđanin Ashak, izjednačio u 89. minutu, pet minuta po ulasku u igru. Za goste je nastupio Miloš Veljković.

BUNDESLIGA, 20. kolo

Leverkuzen – Bajern 3:1 (0:1) Bejli 53’, Foland 63’, Alario 89’ – Gorecka 41’

Ajntraht – Dortmund 1:1 (1:1) Jović 36’ – Rojs 22’

Herta – Volfsburg 0:1 (0:0) Veghorst 65’

Hofenhajm – Fortuna 1:1 (1:0) Kramarić 16'(p) – Henings 46’

Nirnberg – Verder 1:1 (0:0) Ishak 87’ – Egeštajn 64’

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.