Junak detinjstva, Nintendo reklama na grudima, duga kosa i poezija u nogama - veliki Batistuta danas puni pola veka
Legendarni Batistuta danas slavi 50. rođendan, Foto: Profimedia

majstor

Junak detinjstva, Nintendo reklama na grudima, duga kosa i poezija u nogama - veliki Batistuta danas puni pola veka

Ovaj Argentinac držao je reprezentativni rekord po broju postignutih pogodaka (54 u 77 utakmice) sve do 2016. kada ga je prestigao Lionel Mesi

Objavljeno: 19:52h

Slavni argentinski fudbaler Gabrijel Batistuta danas slavi 50. rođendan. Jedan od najboljih napadača u istoriji je najveći deo karijere proveo u Fiorentini (1991-2000), dok je na klupskom nivou vrhunac doživeo 2001. kada je u dresu Rome postao prvak Italije.

U fudbalskoj istoriji ostaće zapamćen kao jedini fudbaler koji je postigao het-trik na dva različita Svetska prvenstva. Na otvaranju onog 1994. u SAD-u protiv Grčke, pa četiri godine kasnije protiv Jamajke. Posljednjih godina ova legenda vodi veliku bitku sa zdravljem. Naime u jednom intervjuu je rekao da je zatražio da mu amputiraju noge.

- Fudbal mi je bio strast. Živeo sam i disao za njega. Dao sam više nego što sam mogao. Zbog toga sada imam problema s hodanjem - rekao je slavni napadač sredinom prošle godine

Ovaj Argentinac držao je reprezentativni rekord po broju postignutih pogodaka (54 u 77 utakmice) sve do 2016. kada ga je prestigao Lionel Mesi.

- Još prije pet, šest godina znao sam da će do toga doći. Mislio sam da će ga ranije srušiti. Taj mi je rekord bio u srcu, ali je sada pao i to je to. I ja sam u svoje vreme srušio rekord. Takve se stvari događaju.

Srećan rođendan, majstore!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.