Katar vlada Azijom: Senzacija u finalu, Samuraji položili svoje katane pred sledećim domaćinom Mundijala!
Slavlje reprezentacije Katara posle osvojenog Kupa Azije, Foto: EPA

azijski kup

Katar vlada Azijom: Senzacija u finalu, Samuraji položili svoje katane pred sledećim domaćinom Mundijala!

Interesantno, Katar je deseta reprezentacija koja je po prvi put igrala u finalu Kupa Azije i jedina od svih deset selekcija kojima je to pošlo za rukom da postanu prvaci

Objavljeno:

Fudbaleri reprezentacije Katara novi su šampioni Azije pošto su u današnjem finalu Azijskog kupa u Abu Dabiju savladali Japan sa 3:1.

Niko ih nije video kao jedne od favorita za osvanjaje ovog takmičenja, ali fudbaleri iz Katara su sjajnom igrom od samog starta, pa sve do kraja turnira igrali briljantno i potpuno zasluženo došli do titule kontinentalnog šampiona.

U finalu je Japan dominirao, a Katar postizao golove – i to kakve! Prvo je u 12. minutu najbolji strelac šampionata Almoeza Ali prihvatio loptu u šesnaestercu ,,samuraja” leđima okrenut ka golu, a onda makazicama postigao svoj deveti pogodak na turniru i tako oborio rekord po broju postignutih golova jednog igrača tokom jednog izdanja na Azijskom kupu.

Japanci su pokušavali da stvaraju prilike, ali sve su to bili jalovi napadi. Igrao se 27. minut kada je Abdulaziz Hatim ,,raspalio” sa dvadesetak metara u suprotan ugao Gondinog gola za dupliranje prednosti ekipe Katara.

U drugom poluvremenu Japan je igrao mnogo bolje, a u 69. minutu je Takumi Minamino to i krunisao. Imali su Japanci dovoljno vremena za eventualno izjednačenje, ali onda je Maja Jošida odigrao rukom u svom šesnaestercu, sudija Irmatov je pokazao na belu tačku posle asistencije VAR-a, a Akram Afif je sigurno izveo najstrožu kaznu sa veliko slavlje Katara!

Interesantno, Katar je deseta reprezentacija koja je po prvi put igrala u finalu Kupa Azije i jedina od svih deset selekcija kojima je to pošlo za rukom da postanu prvaci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.