REZIME PRELAZNOG ROKA U PARTIZANU: Da ne bi Marka Jankovića...
Marko Janković je prešao u italijanski Spal, Foto: Beta/Branislav Božić

Espreso u Beleku

REZIME PRELAZNOG ROKA U PARTIZANU: Da ne bi Marka Jankovića...

Iako u Srbiji transfer period, kako ga zovu Englezi, traje još devet dana, u najvećim evropskim ligama je završen, pa prodaja igrača u najmoćnije klubove neće biti moguća do leta

Objavljeno: 08:46h
Aleksa Radosavljević

Gotov je zimski prelazni rok u najvećim evropskim ligama, takozvanim "ligama petice". Za srpske klubove to znači da više prodaje u Italiju, Španiju, Francusku, Nemačku, Englesku, Belgiju, Portugal (...) neće biti.

Što se tiče Partizana, koji narednu polusezonu mora da "preživi" od novca zarađenog prodajom fudbalera, a koji je trenutno zagazio u drugi deo priprema u turskom letovalištu Belek, ovaj prelazni rok ne može se nazvati preterano uspešnim, bar ako se gleda u odnosu na neke prethodne. Posle osvajanja duple krune na leto 2017. godine, crno-beli fudbaleri bili su na ceni, a tada je npr, Nikola Milenković prodat Fiorentini za 5.100.000 evra.

Miloš Vazura i Ivica Iliev
Miloš Vazura i Ivica Ilievfoto: Beta/Branislav Božić

Sada su stvari malo drugačije, jer su rezultati u prvom delu sezone 2018/19 bili poprilično slabi, bar kada je Superliga u pitanju.

Crno-beli se nalaze na 3. mestu na tabeli sa 15 bodova manje od Crvene zvezde i šest manje od Radničkog, pa je titula trenutno poprilično dalek cilj. U Kupu Srbije su i dalje u igri, ali on ne donosi gotovo nikakve benefite za ekipu renomea kakav svakako ima Partizan.

Zato, prodaja igrača bila je ključni cilj ovog januara, a da nije bilo snalažljivosti sportskog direktora Ivice Ilieva, potpredsednika Vladimira Vuletića i generalnog direktora Miloša Vazure, teško da bi bio ostvaren ijedan izlazni transfer. Međutim, poslednjeg dana prelaznog roka u Italiji, popularno rečeno u minut do 12, Marko Janković je za 1.800.000 (pola pripada Partizanu, pola Olimpijakosu) prodat u SPAL, ekipu koja je već pazarila Evertona Luiza u Humskoj pre tačno godinu dana.

Marko Janković je jedini prodat iz Partizana
Marko Janković je jedini prodat iz Partizanafoto: Starsport©

Dakle, crno-beli su u lige petice, ali i ostale evropske lige ove zime prodali samo jednog momka. To ne mora da bude toliko loša vest za klupsku kasu, jer prelazni rokovi u Rusiji, Kini, Izraelu, Saudijskoj Arabiji i ostalim istočnim zemljama još uvek traju, a svi znamo koliku platežnu moć imaju svi gorenavedeni. Potražnja postoji za Rikardom Gomešom, ali on će biti pušten samo u slučaju kolosalno velike cifre.

Da rezimiramo, ovako je izgledao prelazni rok u Humskoj 1:

DOŠLI: Musa Ndžaj, Radivoj Bosić, Dejan Georgijević

OTIŠLI: Marko Jovičić (pozajmica na Maltu), Luka Cucin (pozajmica Spartaku iz Subotice), Jovan Kokir (pozajmica Teleoptiku), Strahinja Bošnjak (Voždovac tzv. ugovor 50-50), Marko Janković (transfer u SPAL)

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Beleka - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.