VEST KOJU JE CRNO-BELA JAVNOST ČEKALA: Rikardo Gomeš za Espreso o odlasku iz Partizana!
Rikardo Gomeš, napadač Partizana, Foto: Espreso.co.rs

espreso intervju

VEST KOJU JE CRNO-BELA JAVNOST ČEKALA: Rikardo Gomeš za Espreso o odlasku iz Partizana!

Kao što sam vam već rekao na polasku u Tursku, divno mi je u Srbiji, a veoma se sviđa i mojoj porodici", između ostalog nam je rekao gospodin sa Zelenortskih ostrva

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Ponajbolji igrač Partizana u jesenjem delu sezoneRikardo Gomeš privukao je mnogo pažnje klubova širom Evrope. Pričalo se o Dinamu iz Kijeva, načuli smo da su se javljali i bogataši sa istoka, ali on je i dalje u Beleku sa crno-belima.

Doduše, do srede nije trenirao sa ostatkom ekipe, jer je osetio problem u najnezgodnijem predelu tela.

- Već četiri meseca vučem problem sa pubičnom kosti, a bol sam opet počeo da osećam na početku priprema. Tri dana sam radio u teretani, a u sredu sam se vratio na teren i trčao bez lopte - počeo je uvek nasmejani momak sa Zelenortskih ostrva razgovor za Espreso.co.rs.

Najsvežija informacija koja se pojavila je da Anderleht želi da te kupi...

- Ja sam to video u novinama, ne znam ništa o tome. Tačnije, poslao mi je jedan fan na Instagramu, tako sam saznao za tu priču - istakao je i nagovestio da od tog transfera nema ništa, pošto smo sada već duboko zagazili u poslednji dan prelaznog roka.

Rikardo Gomeš, napadač Partizana
Rikardo Gomeš, napadač Partizana foto: Starsport©

Prelazni rok u evropskim ligama traje do kraja ovog 31. januara, u zavisnosti od vremenske razlike, negde sat kraće, negde sat duže, dok u Kini, Rusiji i još nekim bogatim zemljama ima još vremena za kupovinu igrača. Kada bi ti birao, šta bi izabrao? Zapad, istok ili Beograd?

- Ako bi bilo nekih ponuda, seo bih sa ljudima iz kluba i sa svojim ljudima, popričao bih i ustanovio šta je najbolje za klub, a šta za mene. Naravno, sve zavisi od ponuda.

Rikardo Gomeš posle gola Dinamu iz Vranja
Rikardo Gomeš posle gola Dinamu iz Vranja foto: Starsport©

Kako se Beograd dopada tebi, a kako tvojoj porodici? Koja mesta najviše voliš da posećuješ, naravno, osim stadiona u Humskoj?

- Kao što sam vam već rekao na polasku u Tursku, divno mi je u Srbiji, a veoma se sviđa i mojoj porodici. Tu smo već sedam meseci. Lepo je za život. Volim da sednem u pojedine restorane, ali posebno mi se dopada zbog šopinga.

Rikardo Gomeš i naš reporter
Rikardo Gomeš i naš reporter foto: Espreso.co.rs

Kad smo već kod restorana, koja hrana ti se više dopada - portugalska, srpska ili turska?

- Portugalska. Drugačija je nego u Srbiji i Turskoj. Ima mnogo više morske hrane, kao u mojoj zemlji (portugalska kolonija prim.aut.).

Koje ti je omiljeno jelo u Srbiji? Da li si probao ćevape?

- Pravo da ti kažem, ni ne znam šta od hrane koju sam jeo je autentična srpska hrana. Probao sam sarme, to je valjda ono mleveno meso sa kupusom okolo, a video sam i kako vrte prase na ražnju, ali to nisam jeo. Čevape nisam probao - kroz osmeh će Gomeš.

Sarma
Sarma foto: Profimedia

Šta očekuješ da će tvoji saigrači uraditi protiv Krakovije, a šta od ostatka sezone?

- Ovo je vreme za pripremanje pred drugi deo sezone. Važno je pobediti, ali najvažnije bi bilo da trener na nas prenese svoje ideje, kao i da se uigramo posle jednomesečnog odmora. Što se ostatka sezone tiče, biće teško dostići 15 poena razlike, ali ne možemo da se predamo. Borićemo se do samog kraja, jer znamo da će se bodovi prepoloviti. Bilo bi bitno da pobedimo Zvezdu na Marakani, pa bismo onda mogli nečemu da se nadamo.

Večiti derbi odigran u Humskoj
Večiti derbi odigran u Humskoj foto: Starsport©

Na pitanje gde su lepše žene - u Portugalu, Srbiji, ili na Zelenortskim ostrvima nije hteo da odgovori, kako ne bi imao probleme sa gospođom kod kuće.

Šta misliš o Grobarima koji te obožavaju?

- Hvala im na podršci. Osećam je iz utakmice u utakmicu, što mi mnogo znači. Uvek je važno kada te neko podržava, a ja znam da mnogo vole ovaj klub. To je zaista specijalan osećaj.

Navijači Partizana na Marakani
Navijači Partizana na Marakani foto: Filip Plavčić

I jedno taktičko pitanje za kraj - Partizan nekad igra sa jednim, nekad sa dva napadača. Šta tebi više odgovara?

- Bolje je sa dvojicom, jer u tom slučaju se povećava manevarska moć vezista, koji mogu da dodaju loptu i jednom i drugom čoveku, što otežava posao protivničkim odbranama. A ja tada imam više prostora, što mi itekako odgovara - jasan je nesebični i veoma skromni momak sa Zelenortskih ostrva koji vidno uživa u druženju sa Rumunom Gabrijelom Enakeom, koji nas je sve vreme tokom intervjua začikavao i pravio se da nas snima.

Mark Valijente i Gabrijel Enjake na početku priprema
Mark Valijente i Gabrijel Enjake na početku priprema foto: Starsport©

Imaćete prilike da čitate i razgovor sa njim u danima koji dolaze...

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa sa priprema Partizana - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.