LIVERPUL ODBIO SITIJEV POKLON: Lisice odolele na Enfildu, Čelsijev debakl u Bornmutu!
Duel Liverpula i Lestera, Foto: AP

premijer liga, 24. kolo

LIVERPUL ODBIO SITIJEV POKLON: Lisice odolele na Enfildu, Čelsijev debakl u Bornmutu!

Četa Jirgena Klopa umesto da iskoristi neočekivani i veliki kiks najvećeg konkurenta

Objavljeno: 09:04h

Mirisalo je u utorak posle oko ponoći kada je Njukasl šokirao Mančester Siti da se Liverpul konačno bliži toliko čekanoj tituli, ali "crveni" ne bi je čekali skoro 3 decenije kad ne bi znali da uprskaju stvar. Četa Jirgena Klopa umesto da iskoristi neočekivani i veliki kiks najvećeg konkurenta i novim trijumfom mu pobegne na 7 bodova prednosti, prokockala je tu šansu na svom "Enfildu" protiv bivšeg šampiona Lestera. Odigrali su mršavh 1:1 sa "lisicama" i osvojili samo bod, pa sad imaju 5+ u odnosu na pratioce iz plavog dela Mančestera. A nije na to slutilo kada je Sadio Mane već u 3. minutu doneo prednost domaćinu i učinilo se da će ovo biti još jedna rutinska pobeda Redsa.

Ali onda je usledio šok u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Hari Megvajer matirao Alisona za 1:1, kako je i ostalo do kraja, jer terensku inicijativu u drugom poluvremenu igrači Liverpula nisu uspeli da materijalizuju. Međutim, njihovim navijačima je sigurno daleko lakše nego Čelsijevim čiji je tim doživeo debakl u Bornmutu 4:0. Domaćin je doslovno razmontirao "plavce" u drugih 45 minuta nakon što je prvo poluvreme bilo završeno bez golova.

Blistao je King sa dva pogotka (prvi i treći), a u strelce su se upisivali još Bruks i Denijels za jednu od najvećih pobeda domaćina u istoriji. Drugi londonski tim, Totenhem, nije dopustio iznenađenje protiv Votforda, iako je bio blizu da ga doživi. Ketkart je doneo prednosti gostima na "Vembliju" u 38. minutu i sve do 80. minuta je taj rezultat bio na snazi.

Ipak, nalete domaćih "pevaca" ne da nisu izdržali u poslednjih 15 minuta meča, već su potpuno pokleli. Son je izjednačio, a Ljorente u 87. minutu doneo potpuni preokret i pobedu Totenhemu.

Premijer liga, 24. kolo:

Bornmut – Čelsi 4:0(0:0) King 47’, 74’, Bruks 63’, Danijels 90+5’

Sautempton – Kristal Palas 1:1(0:1) Vord-Praus 78’ – Zaha 41’

Liverpul – Lester 1:1(1:1) Mane 3’ – Megvajer 45+2’

Totenhem – Votford 2:1(0:1) Son 80+, Ljorente 87’ – Ketkart 38’

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.