KALUĐEROVIĆ HRVATIMA: Zovu me Burek, ali ne zbog jela! U Indiji je mnogo boleština, Inter me spasao toga!
Andrija Kaluđerović nastupaće za Inter iz Zaprešića, Foto: Profimedia

SADA ZNAJU

KALUĐEROVIĆ HRVATIMA: Zovu me Burek, ali ne zbog jela! U Indiji je mnogo boleština, Inter me spasao toga!

U Zaprešiću su upoznati sa Kaluđerovićevim fudbalskim kvalitetima

Objavljeno:

Bivši napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović nedavno je potpisao ugovor sa Interom iz Zaprešića.

On je u hrvatski tim stigao kao zamena za Komnena Andrića koji je prešao u Dinamo iz Zagreba. Inter je 18. klub za koji će Kaluđerović da nastupa u karijeri.

- Istina je da ovih 18 klubova zvuči mnogo, ali uvek sam išao za boljim uslovima, a negde mi se nije ni svidelo pa sam zato odlazio. To je slučaj s poslednjim klubom, Delhijem. U Indiji mi jednostavno nije odgovarala klima, ima mnogo boleština i kao spas je stigao poziv Samira Toplaka, trenera Intera - rekao je Andrija Kaluđerović za "Večernji list".

U Zaprešiću su upoznati sa Kaluđerovićevim fudbalskim kvalitetima, ali ne i zašto ga zovu Burek.

- Nadimak nema veze s popularnim jelom. Naime, nadimak sam dobio po nekadašnjeg igraču OFK Beograda, Miodragu - Bureku Anđelkoviću. On je srpski rekord po broju klubova – igrao je do sada u 26 klubova i jedino nije igrao u Australiji, dok ja nisam igrao u Americi i Africi. Bio sam dvaput blizu odlaska u Afriku, jednom je trebalo da odem u Egipat, drugi put u Južnoafričku Republiku - dodao je srpski fudbaler.

Prve fudbalske korake, Andrija Kaluđerović je napravio u mlađim selekcijama AIK-a iz Bačke Topole, a zatim je prešao u OFK Beograd. Tu se zadržao pet sezona, s tim što je posuđivan Njegošu, Mačvi, beogradskom Hajduku, Spartaku iz Subotice i Radničkom iz Pirota. Drugi ugovor potpisao je sa Radom, a potom je otišao u Crvenu zvezdu. Sa "Marakane" je otišao u Peking, a nastupao je još i za Rasing Santander, Vojvodinu, Limasol, Tun, Brizbejn, Al-Šahaniju, Rad, Žalgiris, tajlandski Port, Velington, Olimpiju i Delhi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.