NERVNO RASTROJSTVO U KARDIFU OD NESTANKA SALE: Trener ne spava i želi da da otkaz, igrači se plaše letenja...
Navijači Kardifa su se emotivno oprostili od svog nesuđenog pojačanja, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Situacija u klubu je teška

NERVNO RASTROJSTVO U KARDIFU OD NESTANKA SALE: Trener ne spava i želi da da otkaz, igrači se plaše letenja...

Angažovan je i psiholog kako bi pomogao

Objavljeno:

Fudbaleri Kardifa plaše se putovanja avionom na utakmice Premijer lige nakon nesreće u kojoj je nastradao njihov nesuđeni saigrač Emilijano Sala, izjavio je fudbaler tog tima Sol Bamba. Sala je trebalo da potpiše za Kardif u rekordnom klupskom transferu od 17 miliona evra, ali je avion u kome je bio nestao sa radara iznad Lamanša, što je veoma pogodilo sve u timu, pa i menadžera Nila Vornoka, koji je izjavio da zbog toga čak razmišlja o ostavci.

Oproštaj navijača Kardifa od Emilijana Sale
Oproštaj navijača Kardifa od Emilijana Salefoto: EPA/Facundo Arrizabalaga

- Otkad se dogodila tragedija jedno o čemu mislim je - ostavka! Ne verujem da mi se više vodi ekipa ni na jednoj utakmici. Trener sam već 40 godina, ali se nikada do sada nisam ovako osećao - priznao je Nil Vornok

Iskusni stručnjak je otkrio i da ne može da zaspi, te da ljudima u klubu pomažu stručnjaci.

Nil Vornok razmišlja o ostavci posle tragedije
Nil Vornok razmišlja o ostavci posle tragedijefoto: AP

- Upoznao sam tog dečka, poslednjih mesec, dva smo bili u stalnom kontaktu. Tri, četiri igrača su nam takođe u očajnom psihičkom stanju. Pomažu nam psiholozi. Neizdržljivo mi je kada sam sam sa vlastitim mislima. Pokušavam da zaspim, ali je to nemoguća misija. Trebalo bi da ja budem motivator, ali ko će mene da motiviše? I zato kažem da najozbiljnije razmišljam o ostavci. Kada pokušam da radim svoj posao, prva misao mi je: "Ma kakav fudbal" - istakao je trener Kardifa.

Sa druge strane njegov nestanak je teško pao i igračima Kardifa koji sada imaju traume i plaše se letenja.

Sol Bamba kaže da igrači Kardifa se sada plaše letenja
Sol Bamba kaže da igrači Kardifa se sada plaše letenjafoto: AP

- Teško je opisati kako se igrači osećaju. Situacija nije normalna, velika je tragedija i utiče na sve nas u klubu, čak i gradu. Potrebna nam je pomoć, često putujemo avionom, a neki igrači razmišljau "ne želim da idem ponovo - rekao je Bamba za velški BBC. Bamba se nada da stanje u velškoj ekipi biti bolje u narednim nedeljama. - Moramo da prebrodimo situaciju, verujem i da hoćemo. To je jedino ispravno razmišljanje - zaključio je on. Nadležni organi u Francuskoj obustavili su potragu za Salom jer za tri dana nisu ništa pronašli što bi moglo da dovede do ključnih tragova. Međutim, brojni fudbaleri i porodica su prikupili novac i biće pokrenuta privatna potraga za njim.

Navijači Kardifa su se u utorak uveče oprostili od svog nesuđenog miljenika transparentom punim emocija i tuge na utakmici protiv Arsenala.

- Nikad nismo videli kako igraš, nikad nismo videli kako daješ gol, ali Emilijano naša divna plava ptico (simbol Kardifa), volećemo te zauvek - pisalo je na transparentu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.