BOMBA OTKUCAVA U FINIŠU PRELAZNOG ROKA: Partizan ostaje bez Rikarda Gomeša?!
Anderleht je pokazao interesovanje, Foto: EPA/Lars Moeller

Da li će se to desiti?

BOMBA OTKUCAVA U FINIŠU PRELAZNOG ROKA: Partizan ostaje bez Rikarda Gomeša?!

Za sada je sve na dugačkom štapu, ali taj štap bi mogao da se naprasno skrati u samo nekoliko sati

Objavljeno:

Anderleht ponovo traži napadača, a kada je tako, onda se i u Srbiji priča o tome jer je poznato da najveći belgijski klub voli da kupuje srpske igrače, a pogotovo u Partizanu.

Tako je i ovog jutra odjeknula vest da u Briselu kao jednu od opcija razmatraju i Rikarda Gomeša koji je odigrao vrlo dobro prethodne jeseni i pokazao da poseduje kvalitete vrsnog strelca.

Rikardo Gomeš je opcija B za Anderleht
Rikardo Gomeš je opcija B za Anderlehtfoto: AP

No, ipak je njihova prva želja Fakundo Fereira iz Benfike koga bi hteli da dovedu na pozajmicu u trajanju od godinu i po dana. Klubovi su se čak dogovorili i oko uslova, pa će Belgijanci plaćati veći deo Argentinčeve plate koja iznosi 2.200.000 godišnje.

Međutim, sad fudbaler nije još dao pristanak za selidbu u Belgiju i pitanje je da li će ga uopšte dati, jer je vremena sve manje, pošto se prelazni rok u Evropi završava u četvrtak.

I tu kao opcija B iskače reprezentativac Zelenortskih ostrva iz Partizana.

Partizan procenjuje Rikarda Gomeša na 3 miliona evra
Partizan procenjuje Rikarda Gomeša na 3 miliona evrafoto: Starsport©

Crno-beli baš i nisu radi da ga prodaju, a i on je više za ostanak do leta, međutim, ovog januara se nijedan evro nije slio u kasu kluba iz Humske, a neophodan je bar jedan dobar transfer kako bi se "pokrili" barem do leta..

U prvom planu su bile prodaje Svetozara Markovića i Saše Zdjelara, ali dogovori nisu postignuti i dalje, tako da nužda zakon menja i možda uprava odluči da proda ono što joj sada nije za prodaju.

Gomeša u Humskoj cene na oko 3.000.000 evra što bi bilo dovoljno da se pokrije finansijska konstrukcija u narednih 6 meseci.

Međutim pre svega toga trebalo bi i zvanično da propadnu pregovori između Anderlehta, Benfike i Fereire. Kao treća opcija se pominje i Nikolaj Komličenko iz Mlade Boleslav koji je na pozajmici iz Krasnodara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.