PARTIZAN DOPUTOVAO U TURSKU: Mirković računa na 28 igrača, poseban fokus na petorici!
Mladi fudbaleri Partizana pred polazak u Antaliju, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

ESPRESO U BELEKU

PARTIZAN DOPUTOVAO U TURSKU: Mirković računa na 28 igrača, poseban fokus na petorici!

Crno-beli počinju dvonedeljne pripreme u Beleku, velelepnom letovalištu na jugu Male Azije

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Partizan je otpočeo pripreme u Turskoj, i to treningom oporavka posle puta koji je održan u 18 časova po lokalnom vremenu u Beleku, letovalištu nadomak Antalije.

Crno-bela ekspedicija doputovala je ovog petka u rajsko mesto na obali Sredozemnog mora, a trener Zoran Bata Mirković računa na 25 igrača plus tri golmana, uz još dvojicu koji će se pripremama priključiti u narednim danima, o čemu ste već mogli da čitate na Espreso.co.rs.

Podsetimo se spiska još jednom:

Golmani: Vladimir Stojković, Filip Kljajić i Aleksandar Popović;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Bojan Ostojić, Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Slobodan Urošević, Mark Valiente, Gabrijel Enake, Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović;

Vezisti: Filip Stevanović, Saša Ilić, Nebojša Kosović, Armin Đerlek, Đorđe Ivanović, Danilo Pantić, Zoran Tošić, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Musa Ndžaj, Goran Zakarić, Aleksandar Šćekić;

Napadači: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš, Dejan Georgijević.

I pored velikog broja momaka u najboljim fudbalskim godinama, oči javnosti (dakle naše oči) biće uperene prvenstveno u Armina Đerleka, Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića, Strahinju Pavlovića i Filipa Stevanovića.

Đerleka (2000/vezista) i Markovića (2000/štoper) smo već imali priliku da upoznamo u prethodnih godinu i nešto više dana, jer su već pri prvom timu i skoro pa standardni prvotimci, dok je Šehović (2000/levi bek) debitovao letos u kvalifikacijama Lige Evrope protiv Rudara, i to odlično, ali je ubrzo zaradio povredu, pauzirao i pred sam kraj polusezone polako se uključio u rad sa prvotimcima, sad mu je prilika da odradi cele pripreme i nametne se šefu Mirkoviću.

Strahinja Pavlović, mlada nada Partizana
Strahinja Pavlović, mlada nada Partizana foto: Starsport©

- Ovo su mi već četvrte pripreme sa prvim timom, navikao sam se i može se reći da više nisam novajlija. Mlađima bih poručio da rade najbolje što mogu, da se trude i da daju sve od sebe - rekao je Marković.

Dvojica novih su Stahinja Pavlović (2001/štoper i zadnji vezni) i Filip Stevanović (2002/krilo po levoj strani, iako je dešnjak). Obojica su veliki klupski prospekti, jer poseduju ogromne fudbalske sposobnosti, koje su u mlađim kategorijama već iskazali. Potrebno je da samo prilježnim radom nametnu sebe i eto njih na velikoj fudbaskoj sceni.

Filip Stevanović u društvu Šehovića i Miletića
Filip Stevanović u društvu Šehovića i Miletića foto: Starsport©

Za mlađanog Stevanovića se već sada govori da je mlađa varijanta Lazara Markovića, čak i da je brži od njega. No, najvažnije od svega je stav kluba da se klincima otvore sva vrata prema prvom timu i da to ubuduće bude glavna klupska politika.

O tome je za Espreso.co.rs već u nekoliko navrata govorio gospodin Ivica Iliev, sportski direktor kluba.

- Još od te duple krune stavili smo akcenat na omladinsku školu, vraćanje na one stare staze. Mi sada vidimo plodove tog rada. Počeli smo da izbacujemo mnogo igrača. Baš tada kad smo uzeli duplu krunu, bilo je mnogo pridika na račun toga što nema mnogo mladih igrača u prvom timu. Kada sam ja došao, zatekao sam ruinu. Igrači iz generacija 95, 96, 97. su odlazili sa 17, 18 godina, a u tom trenutku su mogli da postanu nosioci. Onda smo krenuli da vraćamo jednog po jednog (Janković, Pantić). Sada imamo četiri igrača 2000. godište u timu, a imamo i najmlađeg debitanta Fiću Stevanovića koji je 2002. godište i koji je najveći biser u ovom delu Evrope. Jedva čekam da Srbija i Evropa vide kakav je igrač. Imamo i malog Pavlovića 2001. godište. Time smo se bavili i ponovo smo školu stavili na noge.

Ivica Iliev na početku priprema fudbalera Partizana
Ivica Iliev na početku priprema fudbalera Partizana foto: Starsport©

Pri polasku u Tursku, obratio nam se i Zlatan Šehović, momak koji na levom beku može da bude budućnost ne samo Partizana, već i srpskog fudbala:

- Moja seniorska karijera počela je dobrim partijama, ali se onda desila jedna, pa druga povreda. Bilo mi je veoma teško. Sada sam 100 posto spreman. Nadam se da mogu da postanem taj levi bek koga crno-bela javnost iščekuje. Uzori su mi Lazevski, Volkov i Obradović, jer su to bili neki ljudi koje sam ja kao mali gledao u ovom dresu - jasan je momak koji deli ime sa jednim od najvećih fudbalskih superstarova, Ibrahimovićem.

Zlatan Šehović na evropskom meču protiv Rudara
Zlatan Šehović na evropskom meču protiv Rudara foto: Starsport©

Narednih dana fudbaleri Partizana će, posle početnih priprema u Beogradu, gde se radilo najviše na kondiciji i fizičkoj spremi, konačno krenuti u rad i sa loptom, a tada ćemo najbolje moći da vidimo šta može da se očekuje od novih pojačanja, ali i od ovih klinaca o kojima priča cela srpska fudbalska javnost.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.