DVA VISOKA ČELNIKA ZVEZDE SASLUŠANA U PARIZU: Francuzi i dalje vode istragu zbog optužbi za nameštaljku!
Francusko finansijsko tužilaštvo i dalje vodi istragu, Foto: Starsport©

Sami se prijavili

DVA VISOKA ČELNIKA ZVEZDE SASLUŠANA U PARIZU: Francuzi i dalje vode istragu zbog optužbi za nameštaljku!

Oni su se dobrovoljno prijavili da budu saslušani u prisustvu francuskih advokata

Objavljeno:

Francusko tužilaštvo nije prekinulo i odustalo od istrage povodom optužbi "L'Ekipa" da je meč između PSŽ-a i Crvene zvezde u Ligi šampiona namešten, a tim povodom su na saslušanju bila i dvojica čelnika crveno-belih.

Kako javljaju "Novosti", sportski direktor Mitar Mrkela i gensek Stefan Pantović su se na sopstveni zahtev pojavili u ponedeljak u Nacionalnom finansijskom tužilaštvu u Parizu i bili saslušani.

Mitar Mrkela
Mitar Mrkela foto: Starsport©

Razgovor je obavljen u toku prepodneva, a oni su se odmah posle toga vratili u Beograd. Na sastanku u Nacionalnom finansijskom tužilašvu su ih, kako saznajemo, pratili i njihovi francuski advokati. Povodom ovog razgovora najavljeno i saopštenje FK Crvena zvezda.

U tužilaštvu su, za "Novosti", potvrdili da je istraga i dalje u toku. Imajući u vidu da se njen tok shodno francuskim zakonima odvija u tajnosti, nisu mogli da iznose pojedinosti sa sastanka dvojice visokih funkcionera Crvene zvezde.

Stefan Pantović
Stefan Pantović foto: Saša Pavlić Koky

Aferom su se u proteklom periodu dosta bavili i francuski mediji. Tako je poznati nedeljnik "Poen" u decembru izneo na svom sajtu da su u okviru preliminarne istrage, koja nosi radni naziv "Operacija Dragan", krajem oktobra prošle godine saslušana dvojica visokih funkcionera francuskog kluba, zamenik generalnog direktora Žan-Klod Blan i sportski direktor Antero Enrike, u svojstvu svedoka. Njih su tada saslušali inspektori Centralne direkcije sudske policije u prostorijama Centralne službe za klađenje i igre u pariskom predgrađu Nanter.

Prema saznanjima "Poena", oni su saopštili da im niko ništa nije nudio, ni izbliza, ni izdaleka. U pariskom klubu su za "Poen" tada potvrdili da su njihova dvojica rukovodilaca bili na razgovoru u sudskoj policiji i da se radilo samo o tome da se shvati kako funkciniše gostovanje klubova u Ligi šampiona. "Poen" je pisao i da posle meča nikakva predaja novca nije primećena.

Istraga povodom optužbi za nameštaljku i dalje traje
Istraga povodom optužbi za nameštaljku i dalje traje foto: AP

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je u nedavnom intervjuu najavio ovu posetu francuskom tužilaštvu.

- Naši advokati su poslali zvaničan dopis Tužilaštvu sa zahtevom da prime delegaciju Crvene zvezde i da oni sami sastave spisak, koga hoće iz rukovodstva, stručnog štaba, igrača u vezi sa izjavama. Nama je u interesu da se što pre zatvori ta istraga, kako bi naši advokati pokrenuli tužbe za nadoknadu pričinjene štete. Zvezda je već podnela krivičnu prijavu protiv NN lica iz UEFA koje je napravilo čitavu štetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.