DRŽAVA DAJE 15 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU: Stadion Partizana dobija i novo ime, ali ne po klupskoj legendi!
Država će uložiti 15 miliona evra u rekonstrukciju stadiona Partizana, Foto: Beta/Branislav Božić

Sad kad je konačno njihov

DRŽAVA DAJE 15 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU: Stadion Partizana dobija i novo ime, ali ne po klupskoj legendi!

Vuletić otkrio da radovi na rekonstrukciji počinju na leto

Objavljeno:

Presuda Apelacionog suda u korist Partizana nije samo skinula veliki kamen sa srca svim navijačima tog kluba, nego je i omogućila toliko željenu rekonstrukciju stadiona o kojoj se mnogo govori poslednjih godina.

Ranije uprave crno-belih nisu nikako mogle da se upuste u projekat rekonstrukcije fudbalskog zdanja u Humskoj upravo zbog spora koji se vodio oko vlasništva.

Ipak, presuda po kojoj je stadion od sada i zvanično u svojini JSD Partizan, omogućuje da se krene u realizaciju višegodišnje želje i plana koji već postoji.

Vladimir Vuletić najavljuje rekonstrukciju stadiona Partizana
Vladimir Vuletić najavljuje rekonstrukciju stadiona Partizana foto: Dragan Kadić

Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić je tokom gostovanja na "TV Prva" najavio da će država pomoći rekonstrukciju stadiona koja je toliko neophodna, a čak je otkrio i cifru.

- Država je spremna da uloži u rekonstrukciju Partizanovog stadiona 15.000.000 evra. Na tome smo izuzetno zahvalni! Nismo jedini koji će dobiti novac, jer je planirana i rekonstrucija stadiona Crvene zvezde, Vojvodine, niškog i kragujevačkog Radničkog. Duboko držimo da je ovo čas kad ćemo da budemo u prilici da neku od grupnih faza evropskih takmičenja dočekamo u dostojnom zdanju naše tradicije i slave - poručio je Vuletić.

Priča oko rekonstrukcije stadiona postoji više od decenije, još je uprava u kojoj je jedan od čelnih ljudi bio Žarko Zečević, predstavila bila plan i projekat rekonstrukcije stadiona Partizana 2007. godine.

Žarko Zečević i Milorad Vučelić
Žarko Zečević i Milorad Vučelić foto: Fonet/aleksandar Koković

- Projekat Žarka Zečevića sa švajcarskom kompanijom “Maraci” iz prve decenije ovog veka, već je bio gotov, zatvorena je bila i finansijska konstrukcija, stiglo se do generalizacie, međutim, baš u vreme kad je trebalo da počnu radovi na izgradnji stadiona koji bi ličio na Jang Bojsov u Bernu, pojavlja se tužba Ministarstva odbrane. I ceo posao je stopiran - istakao je Vuletić i dodao:

- Teško je očekivati da radovi počnu pre leta. Stručne službe rade, a kad grad usvoji detaljne regulacione planove može da se gradi. Ako Bajernov stadion može da se zove “Alijanc arena” ili da “Emirati” polažu pravo na Arsenalov objekat na još deset godina, ne vidim razlog zašto Partizan ne bi pratio svetske trendove i tako sebi ubacio dodatni novac u kasu u vidu prava na ime stadiona. U tom pogledu, neke kompanije iz Francuske i Kine već su nam se javile, pa bismo mogli da dobijemo i novo ime. Partizan je uspeo da ostvari 30-godišnji san. Čestitam navijačima, ovo je njihova kuća, u nju bi trebalo da se vrate, što je pre moguće i što je brojnije moguće. Ujedinjenije - jasan je bio Vuletić.

Interesantno je da već dugo traje diskusija među navijačima da bi stadion trebalo da ponese ime legende kluba Dragana Mancea koji je tragično nastradao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.