APELACIONI SUD DONEO PRESUDU: Ogromna pobeda Partizana na radost svih Grobara!
Stadion Partizana je od sad u vlasništvu JSD Partizan, Foto: Espreso

Čekali su godinama

APELACIONI SUD DONEO PRESUDU: Ogromna pobeda Partizana na radost svih Grobara!

Velika pobeda uprave Partizana u višegodišnjem sporu

Objavljeno:

Velika pobeda uprave Partizana! Stadion u Humskoj je od sada i zvanično u svojini Jugoslovenskog sportskog društva Partizan!

To je odluka Apelacionog suda u Beogradu kojom je preinačena odluka Višeg suda iz 2017. godine da je stadion u vlasništvu vojske Srbije, a zahtevi tužioca su bili odbijeni kao neosnovani.

Stadion u Humskoj je otvoren 22. devembra 1951. nakon tri godine gradnje, a renoviran je četiri puta – 1998, 2010, 2014, 2015. Do 1989. godine se zvao stadion JNA, jer je Partizan osnovan kao klub vojske Jugoslavije posle drugog svetskog rata.

Stadion Partizana
Stadion Partizana foto: Starsport©

Zbog toga je nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac u ime vojske podneo tužbu protiv JSD Partizan da se stadion vrati u vlasništvo vojske, posle čega je usledio dug, složen i mukotrpan proces borbe za stadion u Humskoj.

Sadašnja uprava je kao jedan od glavnih ciljeva na Izbornoj skupštini upravo pobedu u ovom sporu označila kao jedan od glavnih i najvažnijih ciljeva, što su na kraju uspeli i da učine.

- Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca. - Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda.

Uprava Partizana je pobedu u ovom sporu bila zacrtala kao jedan od glavnih ciljeva
Uprava Partizana je pobedu u ovom sporu bila zacrtala kao jedan od glavnih ciljeva foto: Starsport©

- Uprava FK Partizan je, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini FK Partizan, proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom. - Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan. - Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv - piše u saopštenju Upravnog odbora Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.