ODJECI DOLASKA SRBINA ANDRIĆA U DINAMO: Očekujte uskoro Hrvata da zaigra za Crvenu zvezdu!
Fudbaleri Crvene zvezde na treningu, Foto: Starsport©

Da li je to moguće?

ODJECI DOLASKA SRBINA ANDRIĆA U DINAMO: Očekujte uskoro Hrvata da zaigra za Crvenu zvezdu!

Nekadašnji čelnik Dinama najavljuje da će se to desiti u bliskoj budućnosti

Objavljeno:

Region priča i dalje o Komnenu Andriću, prvom Srbinu koji je posle rata i raspada bivše Jugoslavije prešao u Dinamo iz Zagreba.

Reakcije na transfer igrača srpske nacionalnosti, rođenog u Srbiji, u jedan od dva najveća hrvatska kluba, su neočekivano pozitivne sa svih strana, što znači da je ceo region na neki način možda konačno i krenuo dalje.

A da li je moguće i da dođe do transfera u suprotnom smeru, odnosno, da li se može u skorijoj budućnosti desiti da neki Hrvat završi u Partizanu ili Crvenoj zvezdi?! Zdravko Mamić, nekadašnja "alfa i omega" Dinama veruje da može.

Zdravko Mamić veruje da će uskoro i neki Hrvat igrati za Partizan ili Zvezdu
Zdravko Mamić veruje da će uskoro i neki Hrvat igrati za Partizan ili Zvezdu foto: EPA/Antonio Bat

- Ubeđen sam da će Andrić igrama u Dinamu otvoriti vrata u Hrvatskoj i mnogom drugim srpskim zvezdama, baš kao što očekujem da se u vašoj ligi uskoro nađu fudbaleri hrvatske nacionalnosti. Ne vidim nijedan razlog da se tako nešto ne realizuje. U suprotnom bi priznali da pobeđuje primitivizam. Znate, Zvezdan Terzić, aktuelni direktor Zvezde, svojevremeno je od mene tražio mišljenje po pitanju Angažovanja Luisa Ibanjeza koji je ostavio srce u u klubu. Hteo je i Samira, ali su na kraju odustali zbog pritiska navijača jer je ovaj igrao za reprezentaciju Hrvatske - rekao je Mamić za "Alo".

Bivši prvi operativac Dinama koji je trenutno u bekstvu u Bosni, navodi da će upravo Andrićev transfer promeniti mnoge stvari u fudbalskom regionu.

- Ma videćete. Priča sa Andrićem će promeniti mnoge stvari u pozitivnom smislu. Verujem da će uskoro Hrvat ponovo igrati u Zvezdinom dresu, pa čak i neko sa Maksimira. Moguće je tako nešto, jer znam da Srbi vole mene i Dinamo - dodao je popularni Maminjo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.