ONI SU NAVIKLI, A MENI JE PRVI PUT: Rikardo Gomeš priznao na šta se teško navikava u Srbiji!
Rikardo Gomeš o životu u Beogradu i zimskom vremenu, Foto: Starsport©

Nije imao iskustva

ONI SU NAVIKLI, A MENI JE PRVI PUT: Rikardo Gomeš priznao na šta se teško navikava u Srbiji!

Nikada ranije nije trenirao, ni igrao u zimskim uslovima

Objavljeno:

Napadač Partizana Rikardo Gomeš pridruźio se crno-belima na pripremama dva dana posle zvanične prozivke.

Za Gomeša koji je došao u Partizan pre 7 meseci treninzi u zimskom periodu i sneźni pokrivač na terenu bili su nešto sa čim se susreo prvi put i ujedno je to izazvalo prvobitni šok kod njega

- Moram priznati da mi je veoma teško jer se prvi put susrećem sa snegom na terenu, ali se navikavam polako. Drugi igrači su na to navikli i naučeni su od malena na takve uslove treninga i utakmica, a ja do sada nisam imao priliku da se sretnem sa ovom vrstom 'zimskih čarolija' - kroz osmeh je poručio Rikardo.

Rikardo Gomeš prvi put trenira u zimskim vremenskim uslovima
Rikardo Gomeš prvi put trenira u zimskim vremenskim uslovima foto: AP

- Mislim da ću zauvek pamtiti poslednju utakmicu u prvenstvu koja je ličila na začarani grad u Humskoj, a ne na fudbalski teren.

Od kada je pristigao bio je i na meti saigrača zbog toga što nije navikao na sneg. - Naravno da su igrači koristili priliku da me nekoliko puta gađaju grudvama, ali im ni ja nisam ostao dužan kada sam se privikao na sve. Sve u svrhu šale i dobre atmosfere - ispričao je Gomeš.

Rikardo Gomeš se privikao na život u Beogradu
Rikardo Gomeš se privikao na život u Beogradu foto: Starsport©

Reprezentativac Zelenortskih ostrva se već privikao na život u Srbiji. - Sviđa mi se veoma Beograd, ljudi su ljubazni, prate fudbal i prepoznaju me kada se negde pojavim. Eto, jedino što mi malo 'smeta' je niska temperatura,ali i to će proći.

On je tokom zimske pauze boravio u rodnoj zemlji sa porodicom u daleko toplijim uslovima. - Praznike sam proveo sa porodicom u toplom Kejp Verdeu i zaista mi je prijalo posle zavejanog grada. Video sam se sa prijateljima,odigrali smo i neke humanitarne utakmice i jednostavno skrenuli misli od svakodnevnice.

Rikardu Gomešu će se uskoro pridružiti porodica u Beogradu
Rikardu Gomešu će se uskoro pridružiti porodica u Beogradu foto: Starsport©

Rikardova porodica uskoro dolazi u Beograd.

- Oni su ostali sada u Portugaliji, ali će mi se ubrzo pridružiti pošto je ovo period kada imamo po dva treninga dnevno, čitav dan provodimo u centru i onda je lakše da budu van Beograda - poručuje Rikardo Gomeš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.