VULETIĆ DOBIO PRIJAVU OD FSS: Zahtevam saslušanje na kome ću da pripovedam priču o kineskom mudracu DRA-GO-LA!
Vladimir Vuletić u društvu Miloša Vazure i Milorada Vučelića, Foto: Starsport©

ODGOVORIO NA SVOJ NAČIN

VULETIĆ DOBIO PRIJAVU OD FSS: Zahtevam saslušanje na kome ću da pripovedam priču o kineskom mudracu DRA-GO-LA!

"U roku od osam dana odgovoriću Disciplisnkoj komisiji FSS na ovu blasfemičnu prijavu, pa ću se, kao Kočićev “Jazavac pred sudom”, pojaviti u svojstu branjenika optuženih Ljubomira Simovića, Branislava Nušića, Jovana Sterije Popovića, Petra Petrovića Njegoša i Radoja Domanovića"

Objavljeno:

U petak je na adresu Partizana stigla je prijava Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije i to protiv potpredsednika Vladimira Vuletića, koju je podneo direktor Zajednice Superlige i Prve lige Srbije - Vladimir Bulatović, zbog, kako je navedeno, uvreda na njegov i račun predsednika pomenute organizacije Dragomira Lazovića.

Radi se o sukobu koji je kulminirao posle utakmice poslednjeg kola jesenjeg dela takmičenja, između Partizana i Mačve, kada su crno-beli ušli u otvoreni rat sa organima koji vode takmičenje, smatrajući da bi meč zbog snega trebalo da se poništi.

Detalj sa meča između Partizana i Mačve
Detalj sa meča između Partizana i Mačve foto: FK Partizan

Lazović je tada i pre zasedanja izjavio da od poništavanja utakmice nema ništa, a Vuletić ga je “potkačio” citirajući dijaloge iz filma “Boj na Kosovu” kao i da naočari koje često nosi na glavi konačno spusti na oči. Bulatoviću su upravo ti citati bili razlog za prijavu, a evo šta o svemu kaže Vuletić.

- Istina je, Vladimir Bulatović, direktor Superlige i Prve lige Srbije, podneo je disciplisnku prijavu protiv mene zbog navodnog vređanja čelnika fudbalske organizacije. Odnosno predsednika Zajednice Super i Prve lige Srbije - Dragomira Lazovića. Pritom je kao dokazni materijal priložen tekst članka iz jednog dnevnog lista, od 19. decembra 2018. Neposrednim uvidom u pomenuti tekst, ustanovio sam da Bulatović pokušava da svom mentoru i pravnom staratelju Lazoviću skine naočari sa glave, kao što je Lazović Bulatoviću koncipirao odluku koju je doneo u vezi sa utakmicom između Partizana i – Mačve - potvrđuje Vladimir Vuletić da je dobio prijavu.

Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan
Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan foto: Starsport©

- Kako drugačije objasniti da se Disciplisnka komisija FSS ne bavi najavama Lazovića da će Bulatović sigurno odbiti žalbu Partizana, pre nego što je odluka o tom meču i doneta. A, žalba njemu lično nije bila ni poslata, budući da je nenadležan. Možda Bulatoviću smeta jedno od čuvenih dela Ljubomira Simovića “Boj na Kosovu”, u kojem postoji alegoričan opis: “Šta biva kad se topuzina da buzdovanu”. Odnosno, šta biva kada se nenadležni organi bave pravnim stvarima u kojima su neuki! Ko je od njih dvojice topuz, a ko buzdovan, ja to ne znam. Budući da mi nije jasno kako su se oni prepoznali u alegoriji koju sam naveo.

Vladimir Bulatović
Vladimir Bulatović foto: Saša Pavlić Koky

Kakav će biti njegov odgovor?

- U roku od osam dana odgovoriću Disciplisnkoj komisiji FSS na ovu blasfemičnu prijavu, pa ću se, kao Kočićev “Jazavac pred sudom”, pojaviti u svojstu branjenika optuženih Ljubomira Simovića, Branislava Nušića, Jovana Sterije Popovića, Petra Petrovića Njegoša i Radoja Domanovića. Izhod je krajnje neizvestan – ironično zaključuje Vuletić.

I za kraj, Vuletić je imao slikovit završetak ove situacije...

- Zahtevaću saslušanje pred DK FSS na kojem ću da pripovedam drevnu kinesku priču o mudracu VLA BU LA i njegovom učitelju i mentoru DRA GO LA. Bice to pripovest o naporima ovih kineskih mudraca da odbrane višu silu od sile prava.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.