TERZIĆ OTVORIO SVE KARTE: Bez zadrške otkrio ko može, a ko ne može da ide! Jirka, Borjan i štoper sigurno ostaju!
Zvezdan Terzić je bez zadrške pričao o prelaznom roku, Foto: Adria Media TV

Situacija je takva kakva je

TERZIĆ OTVORIO SVE KARTE: Bez zadrške otkrio ko može, a ko ne može da ide! Jirka, Borjan i štoper sigurno ostaju!

- Odlazaka u junu i julu sigurno neće biti, igrače nećemo prodavati tokom kvalifikacija - poručio je Terzić

Objavljeno: 13:53h

Crvena zvezda je počela sa zimskim pripremama prozivkom koju je izvršio trener Vladan Milojević na Marakani.

Igrače su došli da pozdrave i članovi uprave na početku novog ciklusa i spremanja za prolećni deo sezone u kome će se boriti da odbrane titulu, ali i osvoje nacionalni Kup.

To je bila prilika i da generalni direktor kluba Zvezdan Terzić izađe pred novinare i kaže kakvi su planovi kluba u preostalom periodu zimskog prelaznog roka, da li će možda biti još nekih dolazaka, ali i još važnije ko će otići.

Zvezdan Terzić dolazi na početak zimskih priprema Crvene zvezde
Zvezdan Terzić dolazi na početak zimskih priprema Crvene zvezde foto: Starsport©

- Moramo dugoročno da razmišljamo i u tom pravcu vodimo prelazni rok. To smo rekli i igračima. Odlazaka u junu ili julu sigurno neće biti - jasan je bio na početku Terzić.

Poznato je da su klub već napustili Nenad Krstičić koji je otišao u AEK i Nemanja Milić koji je karijeru nastavio u BATE-u iz Borisova, a već danima se spekuliše da bi sa Marakane mogli da odu ove zime i Miloš Degenek, Vujadin Savić, Milan Borjan, Milan Rodić, Branko Jovičić...

Terzić je odlučio da priča o svemu tome bez ikakve zadrške i stavio je "karte na sto" jasno poručivši ko može da ide, a ko ne može.

Po svemu sudeći Miloš Degenek će napustiti Crvenu zvezdu
Po svemu sudeći Miloš Degenek će napustiti Crvenu zvezdu foto: Starsport©

- Naravno. Ponavljam da neće biti odlazaka tokom kvalifikacija. Juče sam pričao sa Degenekom, on ima fantastičnu ponudu iz Arabije o kojoj ste pisali. Koncentrisan je na Azijski kup, ali nadam se da će transfer biti realizovan u narednih nekoliko dana. Blizu je da prelomi. Ali u fudbalu nikada niste načisto. Za sada ide sve u dobrom pravcu. Dolazak Milunovića bio je jasan znak da će jedan od štopera otići - rekao je Terzić i time maltene najavio odlazak Srbina sa australijskim pasošem.

Njegov odlazak će usloviti siguran ostanak kapitena Vujadina Savića.

- Da, on u tom slučaju ostaje. Ne interesuje nas Trabzon niti bilo koji drugi klub. Ne mogu oba štopera da odu, mada imamo mogućnost kombinovanja. Videli ste da je Milojević koristio Žuleta Stojkovića kao štopera u finišu jeseni. I to je jedna od mogućnosti. Sa Vujadinom Savićem smo dogovorili uslove oko novog, višegodišnjeg ugovora. Mislim da će to biti potpisano vrlo brzo. Još u decembru smo znali da će jedan od štopera otići, tačnije to je bio plan. Za Degeneka se pojavila prva ponuda - jasan je Terzić.

Vujadin Savić i Milan Borjan ostaju u klubu
Vujadin Savić i Milan Borjan ostaju u klubu foto: Starsport©

Navijači već duže sa strepnjom čekaju i na vesti oko produženja ugovora sa golmanom Borjanom, ali Terzić ih sada umiruje rečima da iskusni čuvar mreže neće nikuda ići sa Marakane.

- On sigurno ostaje! Ima ugovor do leta 2020. godine. Naravno, on će brzo da bude pozvan na razgovor kako bismo mu revidirali ugovor. Pričaćemo i sa Rodićem - rekao je Terzić i tako sam načeo temu mogućeg transfera levog beka koji se najavljuje u medijima.

- To je igrač koji bi mogao da nas napusti do kraja zimskog prelaznog roka. Ima zainteresovanih klubova, ovde je već 18 meseci. Ostavio je izvanredan utisak. Međutim, imamo malog Aleksu Terzića koji zaslužuje šansu. Ako ostane Rodić - dobrodošao je. Javnost mora da shvati da ćemo imati mnogo manje utakmica nego jesenas. Neke stvari ćemo rešavati do 26. januara, kada ekipa putuje u Antaliju. To je rok do kada moramo sve da rešimo, imamo realno višak igrača. Najgore za igrača je kada ne igra. Pojedinci su imali mali broj utakmica - najavio je Terzić odlazak Rodića.

I tek pristigli Erik Jirka neće ići na pozajmicu
I tek pristigli Erik Jirka neće ići na pozajmicu foto: Starsport©

Mladi slovački reprezentativac Erik Jirka je kupljen još prošlog leta, prethodnu sezonu je ostao u Spartaku iz Trnave, ali se sada pojavio na početku priprema u novom klubu.

- On je zalog za budućnost, rođen je 1997. godine. Imamo mnogo igrača, ali postoji ozbiljna mogućnost da on ostane ovde. On je juče odradio testove u Insititutu za sport. Ljudi su bili oduševljeni, nije se odavno pojavio sportista sa takvim mogućnostima, kada govorimo o potrošnji kiseonika i ostalim referencama - poručio je Terzić i demantovao priče o eventualno novoj pozajmici.

Došlo se i do statusa Dejana Melega i Milana Jevtovića koji su došli prošlog leta, ali nisu pokazali ono što se očekivalo od njih.

- Postoje interesovanja za Melega, možda i ode. Videćemo u narednih nekoliko dana. Za sada su ovde.

Šta je još rekao prvi operativac Zvezde možete pogledati i poslušati na snimku ispod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.