DAO GOLČINU U VEČITOM DERBIJU, A SADA JE UDARNA IGLA ZMAJEVA: Voždovac sa bivšim Zvezdinim golgeterom juri snove!
Fudbaleri Voždovca, Foto: Starsport©

imaju plan

DAO GOLČINU U VEČITOM DERBIJU, A SADA JE UDARNA IGLA ZMAJEVA: Voždovac sa bivšim Zvezdinim golgeterom juri snove!

Želeo bih da istaknem ponos u klubu zbog pozivanja Andrije Lukovića u A selekciju reprezentacije Srbije - rekao je sportski direktor Zmajeva

Objavljeno: 17:40h

Fudbaleri Voždovca okupili su se danas na svom stadionu i počeli pripreme za nastavak sezone u Super ligi Srbije, a treneru Draganu Aničiću odazvalo se 23 igrača.

Voždovac je prvi deo sezone završio na 11. mestu sa 19 bodova.

- Ovo su prve kompletne pripreme koje ću odraditi sa ekipom, jer sam došao u klub u jeku sezone. Planiramo da se borimo za mesto u plej-ofu, to je ono što ovaj klub zaslužuje.

- Igračima sam poželeo dobro zdravlje i preneo želju da odnos prema klubu i obavezama dignu na maksimalan nivo. Sa pojačanjima koja planiramo da dovedemo promenićemo krvnu sliku ekipe i nadam se u nastavak sezone ući sa novim elanom i visokim ambicijama. Voždovac će opet biti prepoznatljiv klub po svojoj igri - rekao je Aničić na okupljanju.

foto: Starsport©

Sportski direktor kluba Goran Grkinić kazao je da rezultati iz jesenjeg dela sezone "ne zadovoljavaju apetite kluba". - Jednostavno je došlo do prirodnog pada u igri nakon nekoliko dobrih sezona, ali u narednom periodu trudićemo se da se vratimo na mesto koje zaslužujemo - kazao je Grkinić.

Predrag Sikimić
Predrag Sikimićfoto: Saša Pavlić Koky

On je naveo da je mnogo igrača napustilo Voždovac i da je fokus na dovođenju levog beka, zadnjeg veznog i krila. - Već nas je pojačao iskusni Predrag Sikimić (u sezoni 2016/17 dao 14 golova za Zvezdu, prim.aut.), sa kojim ćemo u napadu biti mnogo opasniji. Želeo bih da istaknem ponos u klubu zbog pozivanja Andrije Lukovića u A selekciju reprezentacije Srbije.

Transfer Filipa Stuparevića, kao i transferi koje je prethodnih godina klub napravio govore o tome da se kod nas sistemski pristupa razvoju igrača i mi već sada imamo spreman četvorogodišnji plan funkcionisanja prvog tima i omladinskog pogona", rekao je Grkinić. Kapiten ekipe Miloš Pavlović rekao je da je optimista pred nastavak sezone. - Borba za plej-of ne dolazi u pitanje nijednog momenta, imamo snage da se kao ekipa dignemo i napravimo odlične rezultate, u to ne sumnjam. Imamo sve uslove za kvalitetan rad.

Navijači Voždovca
Navijači Voždovcafoto: Espreso.co.rs

Ovo će biti prve kompletne pripreme koje ćemo proći sa Aničićem, ne sumnjam da ćemo napraviti odlične rezultate ako primenimo njegovu filozofiju igre. Ostavljamo iza sebe jesenji deo šampionata takav kakav je bio, okrećemo se novim izazovima i nestrpljivo čekamo početak drugog dela sezone", rekao je Pavlović. Ekipi je priključeno četiri igrača iz omladinskog pogona, a najmladji je Dragan Stoisavljević koji je 2003. godište. Voždovac će na pripremama u Turskoj boraviti od 27. januara do 8. februara, tokom kojih će igrati bar četiri prijateljske utakmice, protiv Leha, Sonderjiska, Šonan Belmarea i Pohang Stilersa. Prolećni deo šampionata trebalo bi da počne 16. februara, a prvi rival Voždovcu biće Napredak iz Kruševca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.