Bivši golmani Partizana i Zvezde za Espreso prognozirali ishod 150. derbija (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Dve sasvim različite vizije

Bivši golmani Partizana i Zvezde za Espreso prognozirali ishod 150. derbija (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Za Espreso su svoje viđenje predstojećeg derbija izneli Goran Pandurović bivši čuvar mreže Partizana i Boban Bajković nekadašnji golman Crvene zvezde.
Objavljeno: 20:02h

Predstojeće subote na redu je 150. večiti derbi, megdan Crvene zvezde i Partizana. Uoči najveće srpske fudbalske svetkovine o derbiju porazgovarali smo sa dvojicom nekadašnjih aktera utakmice svih utakmnica i to golmana! Za Espreso su svoje viđenje predstojećeg derbija izneli Goran Pandurović bivši čuvar mreže Partizana i Boban Bajković nekadašnji golman Crvene zvezde. Kakav rezultat prognozirate? - Nikad ne volim da prognoziram rezultat. Naravno, priželjkujem pobedu Partizana, nebitno je kojim rezultatom.

Dado Đilas
Šta očekujete? - Trijumf u ovom trenutku bio bi nešto najbitnije za igrače, za klub, za navijače, kako bi se Partizan vratio na pravi put - rekao je Pandurović. Ko bi mogao da bude strelac? - Nemam ideju. Iskreno, najviše bih voleo da pogodak postigne Saša Ilić. Kapiten da reši derbi, on je to zaslužio. Da to bude nagrada za sve što je učinio za Partizan, pošto je pitanje hoće li i naredne sezone igrati.
Šta Vi pamtite iz "večitog derbija"? - Pamtim i poraze i pobede. Pamtim 100. derbi, kada smo izgubili sa 2:1, pamtim dramatično polufinale Kupa kada smo izborili finale trijumfom od 1:0. Najviše od svega pamtim pune stadione. Na "Marakani" sam branio pred 95.000 navijača i to je bio moj prvi derbi 1989. godine. Bio sam akter derbija gde je na našem stadionu po navici bilo 50.000 ljudi. Sada je sve to opalo, te želim da svaki naredni derbi budu puni stadioni - podvukao je popularni Pandur. Potpuno drugačije viđenje od Pandurovića ima Boban Bajković. Kakav rezultat prognozirate? - Mislim da će biti ono što se odavno nije dogodilo. Očekujem da bude 3:0 ili 4:0. Prisutna je velika razlika u kvalitetu.
Šta očekujete? - Derbi je uvek posebna utakmica. Neće se gledati bodovna prednost i ostali detalji. Da ne budem vulgaran, razvalićemo ih. Partizan je nikad gori, a Zvezda nikad bolja! Moćna.
Ko bi mogao da bude strelac? - Ugo Vijeira je najbliži da postigne gol, jedan, a možda i dva. On strašno dobro igra.
Šta Vi pamtite iz "večitog derbija"? - I dobre i loše stvari. Učestvovao sam, ako se ne varam, na 12 derbija, 7 smo mi dobili, a 5 oni. Loše što pamtim je da smo Rajković i ja primili golove iz slobodnjaka od istog igrača - Nikole Drinčića. Pamtim svaki derbi, svi su mi dragi na svoj način.

Kasalice, Milunovića i Milijaša. Pamtim i onaj za titulu kada je Obradović postigao autogol za 1:0 - poručio je Bajko.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.