JEDAN JE ŠEKI: Umetnik na TERENU, vrhunski LJUBAVNIK i STRASTVENI KOCKAR
Navijači su obožavali Dragoslava Šekularca, Foto: Printscreen

legenda i dalje živi

JEDAN JE ŠEKI: Umetnik na TERENU, vrhunski LJUBAVNIK i STRASTVENI KOCKAR

U Zvezdi je izabran za drugu veliku zvezdu, posle Rajka Mitića

Objavljeno: 11:58h

Dragoslav Šekularac , preminula legenda srpskog, jugoslovenskog i svetskog fudbala, je u svoje vreme bio jedan od najboljih svetskih driblera.

S reprezentacijom Jugoslavije učestvovao je na dva svetska prvenstva, u Švedskoj i u Čileu.

Za Zvezdu je odigrao 375 mečeva za 11 godina, postigao 119 golova i osvojio pet državnih titula.

Godinu dana proveo je u Karlsrueu, i jednu sezonu u OFK Beogradu. Pred kraj 1968. godine otišao je u Kolumbiju, i s velikim uspehom igrao za Santa Fe iz Bogote i Milionarios iz Kalija. Igrao je i za Bele orlove iz Kanade 1975. godine i za francuski Pariz. Igračku karijeru je završio na malom fudbalu u američkom Dalasu.

U Zvezdi je izabran za drugu veliku zvezdu, posle Rajka Mitića. Šekularac je kao trener idejni kreator Zvezdine zlatne generacije 1991. godine. Zbog incidenta u Kelnu, kada je udario redara u tunelu, morao je da mesto trenera ustupi Ljupku Petroviću, koji je sa Šekijevom Zvezdom osvojio Evropu i svet.

O njemu je šezdesetih godina snimljen i dokumentarni film. Voleo je rulet i dobar provod. Uoči svoje smrti, u devetoj deceniji, kaže da mu je najveća želja da ode u Las Vegas da odigra još neki spin, ali ne sme zbog tri stenta.

Za sebe je često govorio:

- Bio sam umetnik na fudbalskom terenu, vrhunski ljubavnik i gospodin za kockarskim stolom. Bio sam slavan, ali tu slavu i talenat nisam znao da iskoristim.

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 05.01.2019.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.