PORUKA VLADANA MILOJEVIĆA ZA SELEKTORA SRBIJE: Marko Gobeljić je rešenje za reprezentaciju!
Marko Gobeljićć, Foto: Starsport©

šta vi kažete?

PORUKA VLADANA MILOJEVIĆA ZA SELEKTORA SRBIJE: Marko Gobeljić je rešenje za reprezentaciju!

Zvezdin univerzalni vojnik

Objavljeno:

Traumatično je započela epizoda Marka Gobiljića u redovima Crvene zvezde.

Prvi kontakt i crveni karton na meču protiv Floriane na Malti, ali nešto više od godinu dana je prošlo od tada, a sada je Gobeljić neizostavni šraf mašinerije Vladana Milojevića, koji je u razogovoru za Zvezda TV govorio o kvalitetima 26-godišnjeg Kraljevčanina.

- Za Gobeljića ne postoji primarna pozicija. Meni, kao treneru, drago je što je Marko polivalentan igrač, to znači da može da odgovori svim zahtevima u datom trenutku“, počinje priču Milojević, podsetivši da ga zna iz perioda kad je nosio dres kraljevačke Slobe i davao golove na terenima Prve lige Srbije. „Poseduje dobre ofanzivne i defanzivne karakteristike, dobro se služi obema nogama, ima dobru percepciju igre. Što je dobro, jer ima dosta fudbalera naučenih da igraju na jednoj strani, zbog čega se loše snalaze na drugoj, jer su pokreti drugačiji. Srećan što imam oružje u imenu Gobeljić. Suvo zlato! Omogućava vam da izvršite takozvane „unutrašnje“ izmene, menjate sistem tokom utakmice - rekao je Milojević i dodao:

- Nije ni njemu lako... Zahtevno je kad se menjaju pozicije, osećaš se pomalo nelagodno pošto ne znaš šta ti je pravo mesto. Baš iz razloga što ima lepezu polivalentnosti ne zna se koju poziciju tačno pokriva. U Napretku je igrao „visoko“, u sistemu 3-5-2, lider je ove generacije, a da nam je potreban golman, prvi bi rekao da će braniti. Uvek je satvljao tim ispred sebe, što u kolektivnom sportu ima veliku vrednosti.

Milojević je indirektno poslao poruku i Mladenu Krstajiću.

- Najviše mu odgovara pozicija desnog bočnog igrača. Gobeljić poseduje veliki potencijal i iskristraliće se pozicija u budućnosti. Reč je o reprezentativnom kalibru. Možda je rešenje da bude desni bek najjače selekcije - zaključio je strateg crveno-belih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.