BUDUĆA "DEVETKA" CRVENE ZVEZDE: Tog dana sam se ponovo rodio!
Dejan Joveljić, Foto: FK Crvena zvezda

sjajna sezona za dejana joveljića

BUDUĆA "DEVETKA" CRVENE ZVEZDE: Tog dana sam se ponovo rodio!

Pamtim taj veliki dan za mene i porodicu Joveljić - rekao je Joveljić

Objavljeno: 15:29h

Budućnost, ali i sadašnjost Crvene zvezde je supertalentovani Dejan Joveljić.

Momak koji je svojim izvanrednim fudbalskim umećem, a pre svega odnosom prema crveno-belom ušao u srca svih zvezdaša i postao ljubimac navijača.

Prethodne sezone u Omladinskoj ligi Srbije je postigao 44 gola i poslao jasnu poruku da je spreman za prvi tim, što je odmah i dokazao. Ova godina je bila čarobna za mladog Dejana, postigao je četiri gola za prvi tim, čak tri puta je tresao mrežu u UEFA ligi mladih, a uspeo je i da debituje na najvećoj pozornici - Ligi šampiona.

- Vodio je trener Milojević 20 igrača u Italiju, do pred sat i po pred meč sa Napolijem nisam znao da li se skidam. Razmišljao sam dečački, onako iz srca, Napoli i moja Crvena zvezda i ja na terenu, kud ćeš lepše...Razmišljao sam u stilu čim sam na klupi - ima šanse da zaigram. Nadao sam se potajno. Nisam omanuo. Pred kraj prvog poluvremena pozvali su me da mi pokažu kako stojimo ofanzivno i defanzivno kod prekida. Milan Kosanović podigao je ruku u Napulju, znao sam da uskačem u tu vatru. Ma buktinju za mene u tom trenutku. Pamtim taj veliki dan za mene i porodicu Joveljić - rekao je Joveljić za Sportski žurnal.

Usledio je meč u Beogradu sa Paris Sen Žermen i sada već čuveni 11. decembar za mladog Joveljića.

- Ponovo sam se rodio tog dana, jedva sam čekao početak utakmice. Dva dana pred dolazak Nejmara i ekipe nisam ponovo znao da li ću igrati za omladince ili prvi tim. Kad sam saznao da sam na klupi prvog tima, radosti nije bilo kraja. Gledao sam na sat pre početka meča, minuti su prolazili kao godine. A sat kao da je stao, veče nikao da dođe.

- Izašao sam nešto ranije na teren sa ostalim rezervnim igračima. Sve mi se okrenulo za 360 stepeni. Video sam naše navijače kako spremaju feštu...Tokom meča sedeo sam na klupi i pitao se hoće li neko da me zove. Od 60. do 83. minuta sam se zagrevao, a onda su me Negić i Kosanović zvali. Istrčao sam ka njima najbrži sprint u životu.

U razgovoru za Sportski žurnal dodakao se i duela sa Nejmarom.

- Brazilac se okrenuo ka meni, ne verujući da sam ga potkačio. Sve je to ispratio da osmehom na licu. Majstor i ljudina. Vredi njegov zagrljaj. Nejmar jednom grli, proda sjajan štos, ispriča fudbalski vic da raspameti čoveka - jasan je bio Joveljić, čije vreme tek dolazi...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.