DOŠAO JE I TAJ DAN: Slaviša Kokeza progovorio o nameštanju utakmica u srpskom fudbalu!
Prvi čovek srpskog fudbala, Slaviša Kokeza, Foto: Fonet

oglasio se

DOŠAO JE I TAJ DAN: Slaviša Kokeza progovorio o nameštanju utakmica u srpskom fudbalu!

"Ja vas ponovo pitam, da li je logično da u prvom poluvremenu ovakve utakmice bude najmanje jedan gol ili je logično da ne padne nijedan gol"

Objavljeno:

Dođe kraj i ovoj 2018. godini. Što se tiče srpskog fudbala pamtićemo je kao izuzetno uspešnu zbog rezultata Crvene zvezde u Evropi. Uslovi u kojima se igra fudbal daleko su od idealnih, sumnje u regularnost su sve veće.

Upravo o tome je pričao predsednik FSS-a Slaviša Kokeza za Sportski žurnal.

- Većina izveštaja iz UEFA su potpuno nelogična. Imate situaciju gde je veliki broj utakmica, sigurno trećina prijava koje smo dobili iz UEFA, potpuno netačna i lažna. Kao primer navodim poslednju prijavu, utakmicu između Vojvodine i Proletera, gde se po kladioničarskim parametrima sumnjalo da će biti tri i više golova, a utakmica je završena 0:0. Pitao bih gospodu koja nam je poslala izveštaj, šta tu nije regularno i zašto nam šalju prijave koje ne odgovoraju istini. Takvim načinom samo se povećava broj izveštaja i procenat utakmica koja navodno nisu bile regularne.

Slaviša Kokeza govorio je o situaciji u srpskom fudbalu
Slaviša Kokeza govorio je o situaciji u srpskom fudbalu foto: Starsport©

Naveo je još neke primere Kokeza.

- Dobili smo, primera radi, prijavu za utakmicu Zemun - Zvezda. Šta je sumnjivo ako Zvezda pobedi Zemun? Da li je to nemoguće? O čemu se tu radi? Ili utakmica Radnički Niš - Dinamo Vranje. Sumnjive su, kažu, bile uplate, da će u prvom poluvremenu biti jedan gol. Ja vas ponovo pitam, da li je logično da u prvom poluvremenu ovakve utakmice bude najmanje jedan gol ili je logično da ne padne nijedan gol? Tako da većina prijava, odnosno izveštaja, koje dobijamo iz UEFA, preko 90 posto, potpuno su neutemeljene činjenicama, a onih 10 procenata koje imaju neko utemeljenje, diciplinska komisija FSS je procesuirala. Za jedan slučaj je donela odluku, druga dva ili tri slučaja su pred etičkom komisijom i odluka će biti doneta sigurno pre nastavka sezone.

Detalj sa meča između Zemuna i Vojvodine
Detalj sa meča između Zemuna i Vojvodine foto: Starsport©

Na pitanje da li u Srbiji ima nameštanja utakmica, Kokeza je bio kratak:

- Verujem da nema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.