MITROGOOOOOOOL! Srbin u 91. minutu doneo Fulamu možda i najvažniji trijumf u sezoni! Liverpul petardirao Tobdžije!
Aleksandar Mitrović, Foto: Reuters

PREMIJER LIGA, 20. kolo

MITROGOOOOOOOL! Srbin u 91. minutu doneo Fulamu možda i najvažniji trijumf u sezoni! Liverpul petardirao Tobdžije!

Ekipa Klaudija Ranijerija nalazi se samo na bod od sigurne zone

Objavljeno: 21:45h

U 20. kolu Premijer lige Fulam je konačno ostvario i tu treću pobedu u sezoni. I to na kakav način. Nad direktnim rivalom za opstanak Hadersfildom, golom Aleksandra Mitrovića ekipa Klaudija Ranijerija ostvarila je trijumf od 1:0.

Prvo je Kamara promašio penal u 82. minutu. Lopta je posle kornera pogodila jednog igrača Hadersfilda u ruku, sudija je pokazao na "belu tačku", a Kamara nije imao dilemu da je na njemu da ga izvede. Prišli su mu Kalum Čembers i Tom Kerni s porukom da ima boljih od njega za taj posao, tu je bio i Mitrović, ali je Francuz bio svojeglav i promašio.

A, onda je Mitrogol rešio meč u 91! Tako se to radi! Nema svađe, nego odmah preuzmeš

U dobroj atmosferi Sparsi su dočekali Vulverhempton. Ekipa iz Londaona u prethodna dva duela postigla je čak 11 golova, ali danas im očito nije bio dan. Ekipa Totenhema dolazi do vođstva u 22. minutu igre, a strelac je bio kapitena tima Hari Kejn. Nakon pola sata igre u drugom poluvremenu Boli je doneo izjednačenje gostima.

Vulvsi tu nisu stali, već im je bila namera da se sa ovog gostovanja vrate sa kompletnim plenom, što im je i uspelo. Himenez je gostima pogotkom u 84. minutu igre doneo izjednačenje, a konačan ishod postavlja Elder Košta.

Votford i Njukasl podelili su bodove na ‘Vikaridžu’. Gosti su preko Rondona poveli u 29. minutu igre, a izjednačenje i bod domaćima donosi Dakur u 82. minutu. Ekipa Kardifa uspela je da protiv Lestera u poslednjim minutima utakmice stigne do pobede, a strelac gla bio je Kamarasa. Nedugo pre gola Medison nije iskoristio penal koji su imali domaći.

U poslednjem i najatraktivnijem meču dana Liverpul je razbio Arsenal sa 5:1.

Prvi meč ove sezone Liverpul i Arsenal su odigrali 3. novembra na ‘Emiratima’ i tada je rezultat bio 1:1, iako je po šansama trebalo da bude mnogo više pogodaka. Ipak, kada su pogoci u pitanju, sve je nadoknađeno ove večeri.

Utakmica na stadionu Enfild odlično je počela po goste, pošto su poveli golom Einzlija Mejtlanda-Najlsa u 11. minutu na asistenciju Aleksa Ivobija.

Primljeni gol ipak nije mnogo uzdrmao ekipu Jirgena Klopa, pošto je za samo pet minuta stigla do preokreta. Liverpul je izjednačio pogotkom Roberta Firmina u 14. minutu, da bi samo 91 sekundu kasnije isti igrač doneo preokret.

Ekipa Jirgena Klopa je već u 32. minutu vodila sa 3:1, a strelac je bio Sadio Mane. "Redsi" su do poluvremena stigli do još jednog pogotka, a ovaj put je Mohamed Salah bio strelac iz jedanaesterca u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Arsenal nije imao snage da uzvrati, pa je drugo poluvreme bilo "odrađivanje posla" za Liverpul. Domaćin je iz novog jedanaesterca u 65. minutu postavio konačan rezultat, a strelac je bio Firmino.

Liverpul je posle ove pobede prvi na tabeli sa 54 boda, dok je Arsenal peti sa 38.

Premijer liga, 20. kolo:

Subota

Totenhem - Vulverhempton 1:3 (1:0) (Kejn 22 - Boli 72, Himenez 83, Elder Košta 87)

Lester - Kardif 0:1 (0:0) (Kamarasa 90+2)

Votford - Njukasl 1:1 (0:1) (Dukure 82 - Rondon 29)

Brajton - Everton 1:0 (0:0) (Lokadija 59)

Fulam - Hadersfild 1:0 (0:0) (Mitrović 90+1)

Liverpul – Arsenal 5:1 (4:1) (Firmino 14, 16, 65.pen Mane 32, Salah 45+2pen – Mejtland-Najls 11)

Nedelja

13.00 Kristal Palas – Čelsi 15.15 Barnli Vest Hem 15.15 Sautempton – Mančester Siti 17.30 Mančester Jumajted – Bornmut

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.