DAĆE NAM ODELA, PANTALONE I CIPELE, ALI PARE NEĆE: Ne vidim dominaciju Zvezde, oni su problem pod navodnicima!
Ćurković u društvu Vazre i Vučelića, Foto: Starsport©

optimista

DAĆE NAM ODELA, PANTALONE I CIPELE, ALI PARE NEĆE: Ne vidim dominaciju Zvezde, oni su problem pod navodnicima!

Partizan je u 2018. osvojio jedan trofej – kup - istakao je Ćurković

Objavljeno: 10:28h

Kazaće mnogi da je ovo sezona Crvene zvezde u domaćem fudbalu, neće pogrešiti, crveno-beli su nesumnjivo obeležili jesen za nama, ali počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković smatra da nije sve tako crno za klub iz Humske, koji je polusezonu u domaćem prvenstvu završio na poslednjem mestu.

- Kažete za godinu za nama: turbulentna? Znate šta, ne dižem ja neke stvari na baš toliko visok nivo. Partizan je u 2018. osvojio jedan trofej – kup. Iskustvo uči: u fudbalu je potrebno biti strpljiv, ne može se ništa preko noći. Zašto? To je najkomplikovanija igra, najveći teren, sa najviše aktera. Onda je došao novi trener, svi smo ga dočekali sa simpatijama. Logično, bilo je i njemu potrebno vreme. E, sad sledi Batin period, pravi ispit, kad u januaru pripremi ekipu- rekao je Ćurkovoić u razgovoru za Sportski žurnal.

Ivan Ćurković
Ivan Ćurkovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

Na pitanje da li strahuje da će se ponoviti period kad Partizan 11 godina nije bio prvak, od 1965. do 1976.godine, legendarni golman crno-belih je odgovorio:

- Ma, ne plašim se! Nije to „ono“ vreme. Poslednjih godina, što se tiče osvajača titule, bilo je manje-više ujednačeno. Neće da bude Zvezdine dominacije, ne vidim je. Partizan je stabilan, najvažnije, u našim unutrašnjim odnosima. Znate, uvek ima onih da se jave sa strane, ali, to nije važno. Problem, pod navodnicima, bila je Crvena zvezda. Imali smo i mi dobar rezultat u Ligi Evrope, ali... Komšije su igrale Ligu šampiona! Da se razumemo, nije to bio savršen uspeh, primili su najviše golova, međutim, trebalo bi pozdraviti ta njihova četiri boda.

Finansije su uvek problem srpskih klubova to ističe i počasni predsednik Partizana.

- Stabilizacija bi nastupila kad bi Partizan imao sponzora da mu da koliko treba: 10, 15, 20, 50 miliona. Međutim, mi to danas nemamo. Budimo svesni - teško živimo, imamo jedan izvor prihoda - transfere. Plus, jednog sponzora, MTS, pritom, dala nam ga je država. Ostali? Daće nam odela, pantalone, cipele, ali neće pare - zaključio je Ćurković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportski žuranl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.