ZVEZDA ZVALA PANTELIĆA, ALI JE ON ODBIO DA DOĐE! Razlog za to je neverovatan i svi mogu nešto iz toga da nauče!
Gdin Pantela, Foto: Dragana Udovičić

GOSPODIN PANTELA

ZVEZDA ZVALA PANTELIĆA, ALI JE ON ODBIO DA DOĐE! Razlog za to je neverovatan i svi mogu nešto iz toga da nauče!

To se zove solidarnost i briga o mlađim generacijama!

Objavljeno:

Neki ljudi se jednostavno rode kao gospoda. Jedan od njih je izgleda i Marko Pantelić, o kome je poslednjih meseci bilo dosta govora zbog funkcije koju je preuzeo u FSS, a sada je u velikom intervjuu za grčke medije otkrio neke neverovatne detalje iz karijere zbog kojih je ponovo dospeo u žižu javnosti.

Najinteresantniji je definitivno priča o njegovom eventualnom povratku u Crvenu zvezdu, koja ga je zvala da u Ljutice Bogdana kada je sa 34 godine završio epizodu u Olimpijakosu.

- Imao sam ponudu, to je tačno, ali nisam je prihvatio. Zašto? Nije zbog godina, imao sam 34 i u srpskom prvenstvu mogao još da igram. U to vreme u Zvezdi je postojao jedan mladi momak. Ime mu je Luka Jović. Rekao sam tada rukovodiocima kluba da ne želim da se vraćam. Ne zato što ne volim dovoljno klub, nemam više volje za igrom ili nešto slično. Jednostavno, mislio sam da je bolje za Zvezdu da ispromoviše mladog, talentovanog igrača. Rekao sam im da neće biti lako u prvih šest meseci, ali da treba da ga istrpe, jer će kasnije moći dobro da ga prodaju. Kazali su mi da mali još nije spreman. Onda je u sezoni 2014/15. Jović postao najmlađi igrač na Večitom derbiju protiv Partizana. Imao je 16 godina, devet meseci i 25 dana. Ostavio je iza sebe Dejana Milovanovića. Ubrzo je potpisao za Benfiku. Zvezda je uzela malo novca za njega. Evo sada je jedan od najboljih golgetera Bundeslige. Da su mu malo više verovali, za godinu dana postao bi najbolji strelac Crvene zvezde i Superlige - rekao je popularni Pantela oduševivši Delije svojim viteškim postupkom.

Marko Pantelić dok je imao dugu kosu
Marko Pantelić dok je imao dugu kosu foto: Fonet

Nije to jedini interesantan detalj koga se setio.

- Kada sam došao u PSŽ taj klub je živeo svoje zlatno doba. Spadali su u najjače timove u Evropi. U to vreme samo 22 igrača mogla su da imaju ugovore. Bio sam 22. Pored mene asovi kao Rai, Leonardo... A ja 18 godina. Tada su baš prodali Nikolasa Anelku Arsenalu. Navijači su me voleli, imao sam otvorena vrata gde god bih se pojavio, ali malo sam igrao. Došlo je do promene trenera. Imao sam ponude, odlučio da ostanem u Gradu svetslosti. Posle jednih priprema gde sam bio dobar naljutio sam se. Ponovo samo klupa. I rekao sam, ako ne mogu da igram - idem. Sve sam tada napustio. Sada znam da je to bio pogrešan potez - ispričao je zanimljivu anegdotu o vremenu kada je bio u PSŽ.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.