SRAMOTA! RASISTIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE: Igrač Napolija im zapušio usta, Anćeloti besan, a niko nije preduzeo ništa!
Kalidu Kulibali bio je meta rasističkih uvreda, Foto: Printscreen/youtube/YURI BAUBAU2

Dokle će više ovo da se dešava?!

SRAMOTA! RASISTIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE: Igrač Napolija im zapušio usta, Anćeloti besan, a niko nije preduzeo ništa!

Iako je spiker u tri navrata upozoravao da će meč biti prekinut, oni nisu prestajali, a niko ništa nije preduzeo

Objavljeno:

Daleko je fudbal od iskorenjivanja rasizma na stadionima bez obzira na brojne akcije i apele, pa smo tako ponovo bili svedoci još jedne neprijatne i ružne scene vređanja igrača zbog njegove boje kože.

To se upravo dogodilo u derbiju Serije A između Intera i Napolija na "Đuzepe Meaci" koji je ionako sam po sebi bio buran, a u centru pažnje je bio defanzivac gostiju Kalidu Kulibali.

Senegalac je zaradio u kratkom periodu dva žuta kartona i morao da napusti igru, a tada je bio na meti rasista među navijačima intera koji su ga vređali zbog boje kože.

Ipak, svima njima je on zapušio usta svojim odgovorom na takve uvrede kojima nije mesto nikako u civilizovanom svetu u 21. veku.

- Razočaran sam zbog poraza, ali iznad svega što sam napustio moju braću. Ponosan sam na boju moje kože. Ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac. Čovek - poručio je Kulibali putem Tvitera.

Interesantno je da je spiker čak tri puta tokom utakmice upozoravao domaće navijače da će meč biti prekinut ako nastave da vređaju na rasnoj osnovi Kulibalija, ali to se nije dogodilo zbog čega je i trener Napolija Karlo Anćeloti bio besan na konferenciji posle meča.

Karlo Anćeloti je bio besan zašto utakmica nije prekinuta zbog rasističkih povika
Karlo Anćeloti je bio besan zašto utakmica nije prekinuta zbog rasističkih povika foto: Reuters

- Tražili smo da se utakmica prekine tri puta zbog rasističkih povika. Uvrede su stizali sa svih strana, a utakmica je nastavljena. Ne čudi me što je Kulibali bio nervozan. Sledeći put ćemo sami izaći sa terena i spremni smo da izgubimo utakmicu. Ovo nije dobro za Kalčo - rekao je Anćeloti.

Inter je pobedio na ovom meču golom u sudijskoj nadoknadi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.