HRVATI DOBIJAJU VAR, A ŠTA ĆE BITI SA NAMA? Legendarni Zoran Petrović odgovorio na pitanje od milion dolara!
Zoran Petrović, Foto: Printscreen

Da li je moguće?

HRVATI DOBIJAJU VAR, A ŠTA ĆE BITI SA NAMA? Legendarni Zoran Petrović odgovorio na pitanje od milion dolara!

Mi nismo zemlja trećeg, mi smo zemlja četvrtog sveta - bar kada je fudbal u pitanju

Objavljeno:

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović smatra da je VAR tehnologija u ovom trenutku daleko od srpskih stadiona

Na utakmicama fudbalskog prvenstva Hrvatske od sledeće sezone sudije će moći da računaju na pomoć VAR tehnologije. Cena ovog poduhvata će biti između milion i milion i po dolara, ali neće pasti, bar ne veći deo, na teret klubova, već će većinu platiti fudbalski savez i FIFA.

VAR
VAR foto: Reuters

S, druge strane Srbiji izgleda nije potreban VAR, iako ne prođe kolo, a da se bar jedan klub ne žali na suđenje.

- Ne postoje tehnički uslovi da se to sprovede kod nas. Da bi se VAR koristio, svaka utakmica mora da bude pokrivena velikim brojem kamera, a ne vidim ko to može da plati. Klubovi sigurno ne mogu, a ni Savez nije u takvoj situaciji. Kada će doći kod nas? Možda za dve, možda i za 10 godina - rekao je za Alo Petrović.

VAR tehnologija
VAR tehnologija foto: EPA/Ali Haider

Analizirao je ideju Hrvata koji su aplicirali za program ''FIFA Forward'' koji pokriva 80 odsto od ukupnih troškova koji iznose milion i po dolara.

- To nije karta na koju Srbija može da igra. FIFA ne omogućuje prenos utakmice sa 26 kamera, ne obezbeđuje dva reportažna vozila. To je u ovom trenutku, sa aktuelnom infrastrukturom i interesovanjem za TV prenose, daleko od nas - jasan je bio Petrović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.