U HUMSKOJ DONELI ODLUKU: Partizan odustao od istupanja iz Superlige!
Partizan neće istupiti iz Superlige Srbije, Foto: Starsport©

Traže smenu Lazovića

U HUMSKOJ DONELI ODLUKU: Partizan odustao od istupanja iz Superlige!

Kažu da su njihovi zahtevi iz saopštenja ispunjeni i da sada nastavljaju borbu

Objavljeno:

Partizan neće pribeći radikalnim potezima i neće istupiti iz Superlige Srbije, ali to ne znači da je borba uprave crno-belih povodom spornog i kontroverznog meča protiv Mačve završena.

Klub iz Humske je remizirao sa Šapčanima na svom terenu u poslednjem kolu jesenje sezone Superlige u izuzetno teškim vremenskim uslovima, po vejavici i snegu, zbog čega su dan kasnije ostale utakmice bile otkazane.

U klubu su odmah sastavili žalbu i poslali je na adresu direktora Superlige Srbije Vladimira Bulatovića, a i izdali su klupsko saopštenje u kome su poručili da će istupiti iz takmičenja, ukoliko njihovi uslovi ne budu ispunjeni.

Vladimir Vuletić kaže da su zahtevi Partizana ispunjeni
Vladimir Vuletić kaže da su zahtevi Partizana ispunjeni foto: Printcreen / Youtube

Ti uslovi su u međuvremenu ispunjeni i neće biti napuštanja takmičenja, kaže Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, u razgovoru za "Alo".

- Čujem komentare da naši zahtevi nisu ispunjeni, da bi trebalo da održimo reč i istupimo iz lige. Da je zaista tako, mi bismo to i učinili u roku od 48 sati. Koa prvo, u četvrtak smo dobili pismo Vladimira Bulatovića, direktora Lige, u kojem piše da će se o našoj žalbi odlučivati u roku od osam dana, a uz to utakmica sa Mačvom još nije registrovana. Kao drugo, Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige, pismeno nam je saopštio da će Skupština biti održana krajem januara ili početkom februara - rekao je Vuletić.

Ipak, na ovaj slučaj nije stavljena tačka, pa će se čelnici "parnog valjka" naći i na sednici Izvršnog odbora Zajednice superligaša u kome će izneti niz svojih zamerki.

Vladimir Vuletić najavio je da borba nije gotova
Vladimir Vuletić najavio je da borba nije gotova foto: Dragan Kadić

- Insistiraćemo na neodgovornosti za nesazivanje Skupštine. Pobogu, nije održana čak od avgusta. Priznaćete, čudno, s obzirom na to da je Skupština jedino mesto gde klubovi mogu da razgovaraju. A jesenja sezona, znate, beše bremenita, sa skandalima, sudijskim grešakama, misterijama, spekulacijama... Iznećemo oštre kritike i pozvati na odgovornost Vladimira Bulatovića, po našem mišljenju uveo je Superligu, pomeranjem tri utakmice za ponedeljak, u neregularan tok. Obrazlоžićemo član 16, stav 2 Propozicija o takmičenju i na ono na šta se direktor Superlige često osvrće: standard sudijskog uverenja. To mi je, kao profesoru na Pravnom fakultetu, poznato i kao teorija zloupotrebe prava kao socijalne funkcije: sudija Aleksandar Živković iz Niša zloupotrebio je ovlašćenja, što reče Valtazar Bogišić još 1888: „ni svojim se pravom služiti ne moš’, tek drugome na štetu il’ dosadu - dodao je Vuletić za "Sportski žurnal".

Oni će ujedno tražiti i smenu predsednika Zajednice Superlige, Dragomira Lazovića, koji je sam poručio da će njihova žalba biti odbijena, iako on nije adresa na koju je žalba poslata.

Partizan traži smenu Dragomira Lazovića
Partizan traži smenu Dragomira Lazovića foto: Dado Đilas

- Dragomir Lazović, koji nit’ je nadležan, nit’... Najavio je da će prvostepeni organ da odbije našu žalbu. Tražićemo smenu Lazovića. Ne zaslužuje mesto predsednika Zajednice ni po jednom osnovu. Prvi zahtev odnosi se na činjenicu da mesecima nije održana Skupština Zajednice. Drugi razlog je to što je izjavio da će žalba Partizana biti odbačena, s tim da ona i ne ide na njegovu, već na adresu Vladimira Bulatovića, a u vreme te izjave nije još bila ni poslata. Koliko znam, gospodin Bulatović nema mentalnih smetnji, pa da mu gospodin Lazović bude staratelj i odgovara umesto njega - rekao je Vuletić.

Utakmica i dalje nije registrovana, a prvi čovek Superlige, Vladimir Bulatović, navodi da će u ponedeljak doneti konačnu odluku.

Vladimir Bulatović je rekao da će u ponedeljak doneti odluku
Vladimir Bulatović je rekao da će u ponedeljak doneti odluku foto: Saša Pavlić Koky

- Stigli su dopunski izveštaji delegata, glavnog i pomoćnog sudije, jedino merodavnih subjekata u ovoj priči. Tu je završena njihova misija. U ponedeljak, u prostorijama Zajednice klubova, doneću konačnu odluku. Odluka o žalbi povući će automatski sa sobom i registraciju meča. I taj posao nalazi se isključivo u mojoj nadležnosti - rekao je Bulatović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Alo.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.