ZVEZDA ĆE TEŠKO OPET U LIGU ŠAMPIONA: Terzić progovorio koji igrači nisu na prodaju, Milojević je zabetoniran!
Crvena zvezda je zaradila ove godine 58 miliona evra, Foto: crvenazvezdafk.com

Malo i o zaradi

ZVEZDA ĆE TEŠKO OPET U LIGU ŠAMPIONA: Terzić progovorio koji igrači nisu na prodaju, Milojević je zabetoniran!

Generalni direktor crveno-belih je rekao i koliko je klub prihodovao ove sezone i koliki je trenutni dug

Objavljeno:

Crvena zvezda je privela kraju najuspešniju kalendarsku godinu u novijoj klupskoj istoriji, pošto je uključujući sa prethodnom sezonom, ovo svakako bila najbolja sezona srpskog kluba još od one istorijske 1991. godine.

To je istakao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić u intervjuu za "Blic", gde je između ostalog otkrio i koliko su novca zaradili tokom ove sezone.

- Zaradili smo 58.000.000 evra u ovoj sezoni. Puno je uloženo u ostvarivanje zavidnih rezultata, u sportski sektor - kako bismo u budućnosti bili još jači. Vraćali smo stare dugove, radili na poboljšanju insfrastrukture na stadionu i oko njega. Sada sa ponosom možemo da kažemo da Crvena zvezda stoji na stabilnim nogama. Još jednom ponavljam: dug varira između 10 i 12 miliona evra i ne opterećuje normalno funkcionisanje. A radićemo na tome da se dug i dalje smanjuje - otkrio je Terzić i trenutno finansijsko stanje u klubu.

Zvezdan Terzić upozorava da će biti teško ponoviti sve uspehe i sledeće godine
Zvezdan Terzić upozorava da će biti teško ponoviti sve uspehe i sledeće godine foto: Dragana Udovičić

Crveno-beli su ove godine prvi put uspeli da zaigraju u grupnoj fazi Lige šampiona, ali "alfa i omega" kluba upozorava da će teško biti ponoviti takav uspeh već naredne godine.

- Sezona zaista za ponos svih zvezdaša. Najuspešnija još od 1991. Više od dve i po decenije čekalo se na ovako nešto, zato svi treba da budemo srećni i ponosni. Da se ne lažemo, malo ko je očekivao da Zvezda može da napravi ovakve rezultate. Prevazišli smo sami sebe, prebacili sopstvena očekivanja. Titula osvojena na dominantan način, onda ulazak u grupnu fazu Lige šampiona počevši od prvog kola kvalifikacija. To je bio šlag na torti. Da li sve to možemo da ponovimo 2019? Rezultati nam ne dozvoljavaju da se uspavamo, već nam daju novi motiv, impuls i energiju da naredne godine ponovimo sve to. Ne kažem da ćemo uspeti. Ne obećavam. Realno, teško da ćemo uspeti, ali nama će to svakako biti cilj. Niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo. Borićemo se - rekao je Terzić.

On nije želeo da govori o pojačanjima, sem da će se fokusirati na neke mlade i talentovane igrače iz domaćeg prvenstva, ali i da će biti odlazaka, pošto će u prolećnom delu sezone biti skoro duplo manje utakmica nego tokom jeseni.

Ričmond Boaći je jedan od igrača koji nisu na prodaju
Ričmond Boaći je jedan od igrača koji nisu na prodaju foto: Starsport©

- Za sve naše igrače postoje ponude! Na slatkim smo mukama - šta uraditi, koga prodati, koga zadržati? Videćemo... Pojedinci sigurno neće moći da idu u predstojećem prelaznom roku. To posebno važi za Marka Marina, Milana Borjana, El Fardua Bena, Ričmonda Boaćija... Boaći nije na prodaju! Odlasci jesu neminovnost, ali uradićemo sve da kostur tima zadržimo - rekao je Terzić.

On je rekao i da navijači ne moraju da brinu ni za trenera Milojevića koji se apostrofira kao ključni čovek u preporodu crveno-belih.

- Sa Milojem smo potpisali ugovor do 2020. I ne samo to - ne razmišljamo uopšte niti nas zabrinjava to što ga mnogi klubovi traže. Dakle, trener je zabetoniran.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.