SAŠA ILIĆ SE SETIO OKRŠAJA S KROACIJOM: Više zicera su promašili u Beogradu, nego golova što su nam dali u Zagrebu!
Saša Ilić u duelu protiv Njukastla 2003. godine, Foto: Profimedia

otvorio se

SAŠA ILIĆ SE SETIO OKRŠAJA S KROACIJOM: Više zicera su promašili u Beogradu, nego golova što su nam dali u Zagrebu!

Osvrt na duele iz leta 1997. na mečevima sa Kroacijom bio neizbežan. Podsetimo, u Humskoj je sastav slavio sa 1:0 ali je u revanšu prvak Hrvatske bio ubedljiv sa 5:0

Objavljeno: 14:30h

Saša Ilić jedini je aktivan fudbaler iz meča Partizana i Kroacije, od tada je prošla 21 godina, a novinari hrvatskog lista Sportske novosti uradili su intervju sa legendarnim fudbalerom Partizana.

- Sad, dvadesetak godina kasnije, možemo sve realno da sagledamo. Pa Dinamo je, ljudi moji, u Beogradu promašio više zicera nego što je dao golova u Zagrebu. U Maksimiru je svaka lopta koja je išla ka golu završila u mreži. A već su u Beogradu pokazali da su bolji od nas, a ta je naša pobeda, zapravo, bila senzacionalna - podseća Ilić u intervjuu zagrebačkim Sportskim novostima.

Saša Ilić protiv Lacija 1998. godine u Rimu
Saša Ilić protiv Lacija 1998. godine u Rimu foto: Profimedia

Osvrt na duele iz leta 1997. na mečevima sa Kroacijom bio neizbežan. Podsetimo, u Humskoj je sastav slavio sa 1:0 ali je u revanšu prvak Hrvatske bio ubedljiv sa 5:0.

- Eh... Tad sam bio jedan od najmlađih igrača, na obe utakmice sam u igru ušao s klupe. Nismo tad imali sreće u žrebu, jer je to bila jedna od najozbiljnijih ekipa Dinama u istoriji: Prosinečki, Ladić, Marić, Šimić, Mujčin, Viduka, Cvitanović, Krznar, uh... Sve vanserijski fudbaleri, imali su kudikamo bolji tim od nas... Nisam znao da je Mujčin igrao do 43. godine, pozdravite ga. A ja, eto, pomažem ovim mlađima koliko mogu, najčešće ulazim s klupe kad im ne ide, ha-ha“.

Ilić je komentarisao i veliki uspeh Hrvatske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

- Hrvatska je u Rusiji odigrala turnir iz snova. Selektor Zlatko Dalić dobro je posložio vrhunske igrače, fino ih ukomponovao i napravio pravi tim. Verovatno ni u Hrvatskoj nije niko očekivao da će reprezentacija otići do kraja, ali kad se pogleda kakvi su to fudbaleri, u kojim su klubovima nosioci igre, onda se može zaključiti da su imali potencijal za najveće domete. To je veliki, veliki, uspeh. Hrvatska je zasluženo došla do finala i iskreno čestitam na tom sjajnom rezultatu.

Saša Ilić je postigao gol na Mundijalu 2006. u Nemačkoj
Saša Ilić je postigao gol na Mundijalu 2006. u Nemačkoj foto: Profimedia

Zatim je usledilo poređenje kulta reprezentacije Srbije i Hrvatske i gde je Orlovima nestao taj žar za igru u državnom dresu.

- Da, ta priča se često provlači po našim medijima, ali se uopšte ne slažem sa njom. Bio sam reprezentativac i znam s koliko strasti i ljubavi sam igrao za državni tim. Znam i da su se moji saigrači jednako osećali u dresu sa našim grbom. E, sad, zašto nemamo rezultate kao Hrvatska, na to pitanje neka odgovore drugi ljudi. Nisam ni stručan, ni kompetentan da bih govorio o tome.

Reprezentacija Hrvatske je bila druga na Svetskom prvenstvu u Rusiji
Reprezentacija Hrvatske je bila druga na Svetskom prvenstvu u Rusiji foto: AP

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.