ZVANIČNO: Junajted ima novog trenera!
Slavlje fudbalera Mančestera, Foto: AP

KRAJ NAGAĐANJA

ZVANIČNO: Junajted ima novog trenera!

On je potpisao do kraja tekuće sezone, a da li će se saradnja i produžiti, zavisi od rezultata

Objavljeno: 12:29h

Mančester junajted je potvrdio da će Ole Gunar Solskjer biti trener prvog tima do kraja tekuće sezone.

"Ubica dečijeg lica" se vratio na Old Traford posle deset godina, koliko je prošlo od imenovanja za trenera rezervne ekipe, posle čega je još radio u Moldeu, s kojim je osvojio dve titule prvaka i jedan Kup Norveške.

- Mančester junajted mi je u srcu. Divno je što se vraćam u klubu u ovoj ulozi. Radujem se što ću raditi sa izuzetno talentovanom ekipom koja mi je na raspolaganju, kao i što ću sarađivati sa ostatkom stručnog štaba i svima u klubu - rekao je Solskjer, koji je za Crvene đavole odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova.

Ole Gunar Solskjer
Ole Gunar Solskjer foto: AP

Definitivno najčuveniji je onaj protiv Bajerna na Nou Kampu 1999. godine u nadoknadi vremena finala Lige šampiona vredan triple krune osvojene u toj sezoni, poslednje u istoriji kluba. Bar za sad.

Ostaje nam da vidimo da li je Solskjer naučio nešto od svog mentora Aleksa Fergusona dok je radio sa njim

- Ole je klupska legenda, poseduje ogromno iskustvo kao na terenu, tako i u ulozi trenera. Na osnovu svega što je uradio za Mančester znači da zna kako klub živii i diše i oduševljeni smo što su se i on i Majk Filan vratili u klubu. Sigurni smo da će ujediniti igrače i navijače u drugom delu sezone - istakao je prvi čovek kluba Ed Vudvord.

Ono što je najinteresantnije u ovom slučaju je to što je Solskjer zapravo došao na polugodišnju pozajmicu iz Moldea, kluba u kom je zaposlen u Norveškoj.

- Postavili smo dobre temelje, pratiću šta se dešava kod kuće. Moji pomoćnici će voditi klub dok mene nema - istakao je legendarni Ole Gunar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.