VULETIĆ ODBRUSIO LAZOVIĆU: Pozabavi se propozicijama i umesto na obarač stavi prst na čelo!
Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, Foto: Beta/Branislav Božić

nastavak

VULETIĆ ODBRUSIO LAZOVIĆU: Pozabavi se propozicijama i umesto na obarač stavi prst na čelo!

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog ove farse između vicešampiona Srbije i zajednice Superligaša, ali očigledno se neće završiti na ovome

Objavljeno:

Ne stišava se sukob na relaciji Partizan - Superliga ni četiri dana posle famoznog meča u Humskoj protiv Mačve.

Vladimir Vuletić, potpredsednik fudbalskog kluba Partizan oglasio se saopštenjem povodom navoda predsednika zajednice Superlige gospodina Dragomira Lazovića o tome da će Partizanova žalba biti odbijena i da će oni sigurno ostati član najeltinijeg srpskog takmičenja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Kao sto je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je g. Lazoviću bolje da naočari, koje nosi na glavi, spusti na oči i uprkos tome što nije pravnik ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju. Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard “minimum uslova za odigravanje utakmice” vec upravo suprotno - standard “prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti”. Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i cl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi play-offy. Posebna draž u tumačenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da ce Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upucena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana). Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da počne da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim a sada prvoligaškim klubom a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu. Tada će, verovatno, shvatiti da, kako rece Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu.

Dragomir Lazović u društvu Terzića i Simovića
Dragomir Lazović u društvu Terzića i Simovića foto: Dado Đilas

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog ove farse između vicešampiona Srbije i zajednice Superligaša, ali očigledno se neće završiti na ovome.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.